Το Παρεκκλήσι της Σχολής Ικάρων των Ηνωμένων Πολιτειών, που ολοκληρώθηκε το 1962, αποτελεί σήμα κατατεθέν στην περιοχής Cadet, βόρεια του Κολοράντο.

Σχεδιάστηκε από τον Walter Netsch και η κατασκευή του επιτεύχθηκε από τον Robert E. McKee. Αρχικά αμφιλεγόμενο στο σχεδιασμό του, το παρεκκλήσι έχει γίνει ένα κλασικό και πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής. Μάλιστα, ανακηρύχθηκε Εθνικό ιστορικό ορόσημο των ΗΠΑ το 2004.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του παρεκκλησίου είναι η σειρά από δεκαεπτά κορυφές. Το αρχικό σχέδιο ήταν για δεκαεννέα, αλλά ο αριθμός μειώθηκε λόγω προϋπολογισμού.

Το κέλυφος του παρεκκλησίου, που είναι φτιαγμένο από χάλυβα και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου κόστισαν 3.500.000 δολάρια. Για την επίπλωση και τη διακόσμηση του χρειάστηκαν δωρεές από ιδιώτες και κοινωφελείς οργανώσεις.

Κουρσεβέλ: Luxurious εμπειρία στην καρδιά των Άλπεων!

Το παρεκκλήσι σχεδιάστηκε για να στεγάσει τρεις διαφορετικές λατρείες κάτω από μία στέγη. Παίρνοντας έμπνευση από το παρεκκλήσι Sainte – Chapelle στη Γαλλία και τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στην Ιταλία , ο αρχιτέκτονας Walter Netsch δημιούργησε αίθουσες σε δύο κύρια επίπεδα.

Το προτεσταντικό κλίτος βρίσκεται στο επάνω επίπεδο, ενώ το Καθολικό και το Εβραϊκό παρεκκλήσι και ένα βουδιστικό δωμάτιο βρίσκονται στο κάτω επίπεδο.

Κάτω από αυτό το επίπεδο είναι ένα μεγαλύτερο δωμάτιο που χρησιμοποιείται για την ισλαμική θρησκεία και διαθέτει και δύο αίθουσες συσκέψεων. Κάθε εκκλησάκι έχει δική του είσοδο και οι θρησκευτικές τελετές μπορούν να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Χωριά… έργα τέχνης: Ξεχωριστά σπίτια, ζωγραφισμένα στο χέρι! (pics)

Τα 14 ξενοδοχεία με την πιο cool αρχιτεκτονική! Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ