Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήΑσίαΚίναΗ εντυπωσιακή ανακάλυψη που θα ενθουσιάσει τον κόσμο!

Η εντυπωσιακή ανακάλυψη που θα ενθουσιάσει τον κόσμο!

Το βασιλικό ανάκτορο ηλικίας 1.000 ετών βρίσκεται σε μία πεδιάδα η οποία περιβάλλεται από βουνά στην κομητεία Ντουολάν και αποτελείται από 12 κτίρια, το καθένα από τα οποία εκτείνεται σε περίπου 240 τετραγωνικά μέτρα

Τα ερείπια θερινού ανακτόρου το οποίο ανήκε στην αυτοκρατορική οικογένεια της Δυναστείας Λιάο (916-1125), ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην αυτόνομη περιφέρεια της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα.

Αθήνα: Εννιά ενδιαφέρουσες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτή τη βδομάδα

- Advertisement -

Κίνα: Εντυπωσιακή ανακάλυψη τεράστιου παλατιού της δυναστείας των Λιάο

Το βασιλικό ανάκτορο ηλικίας 1.000 ετών βρίσκεται σε μία πεδιάδα η οποία περιβάλλεται από βουνά στην κομητεία Ντουολάν και αποτελείται από 12 κτίρια, το καθένα από τα οποία εκτείνεται σε περίπου 240 τετραγωνικά μέτρα. Τα κτίρια αυτά είναι κατασκευασμένα από χρωματιστά κεραμίδια, χάλκινα καρφιά, ενώ υπάρχουν και σιδερένια δομικά υλικά.

Η πιο μακριά γυάλινη γέφυρα του κόσμου άνοιξε! Που βρίσκεται;

Η δυναστεία Λιάο ιδρύθηκε από τη νομαδική φυλή των Κιτάν και κυβέρνησε το βόρειο τμήμα της Κίνας. Κάθε χρόνο από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου οι αυτοκράτορες έστελναν τη βασιλική οικογένεια στο θερινό παλάτι για να αποφύγουν τη ζέστη του καλοκαιριού.

πηγή:protothema.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,573 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ