Τάσος Δούσης στην Καστοριά

Οι Εικόνες με τον Τάσο Δούση συνεχίζουν τα ταξίδια στην Ελλάδα και στον κόσμο στο Open TV.

- Advertisement -

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ, έρχονται με δύο επεισόδια που θα σε συναρπάσουν. Το Σάββατο 28/01 στις 17.45 το απόγευμα θα προβληθεί σε επανάληψη το πρώτο μέρος από το ταξίδι στην Καρταχένα, ενώ την Κυριακή 29/01 στις 17.45 το απόγευμα θα προβληθεί το πρωτότυπο επεισόδιο από το ταξίδι στην Καστοριά.

Ταξίδι στην Καρταχένα

Το Σάββατο 28/01 στις 17.45 το απόγευμα, ο Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ ταξιδεύουν στην Κολομβία και ανακαλύπτουν την περίφημη Καρταχένα!

Στον Πύργο του Ρολογιού οι γυναίκες της Καρταχένας τους υποδέχονται με τον μοναδικό τους τρόπο, θαυμάζουν από κοντά την εντυπωσιακή Πλατεία Μπολιβάρ και δοκιμάζουν παραδοσιακά γλυκά με αφρικάνικη ταυτότητα στην Πλατεία Τελωνείου. Επίσης, επισκέπτονται την Πλατεία Σάντο Ντομίνγκο για να διαπιστώσουν εάν όντως το άγαλμα του Μποτέρο «Η γυμνή ξαπλωμένη γυναίκα» φέρνει τύχη!

Στη συνέχεια ξεναγούνται στο Mardeleva, ένα αυθεντικό αποικιακό σπίτι που έγινε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο, αλλά και στο θρυλικό ξενοδοχείο Santa Teresa με την εσωτερική αυλή που ενθουσιάζει τους επισκέπτες του.

Στο σούρουπο ξεκινούν τη μαγική βόλτα στο ηλιοβασίλεμα από το El Baluarte και καταλήγουν στο Café del Mar με τη μοναδική θέα στη νέα και την παλιά πόλη.

Στην Καρταχένα το αφρικανικό στοιχείο υπερισχύει και αυτό γίνεται αντιληπτό από τις ζωντανές παραστάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης, όπου τα συγκροτήματα μαγεύουν το κοινό με τους παραδοσιακούς χορούς τους!

Ταξίδι στην Καστοριά

Την Κυριακή 29/01 στις 17.45 το απόγευμα, ο Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ ταξιδεύουν στην Καστοριά, την πόλη «στολίδι» στη βόρεια Ελλάδα!

Θαυμάζουν από κοντά τη λίμνη Ορεστιάδα· η οποία είναι σαν σκηνικό ταινίας, περπατούν στη Γυρολιμνιά και κάνουν βαρκάδα μέσα στη λίμνη βγάζοντας ονειρικές φωτογραφίες.

Επίσης εξερευνούν τις γραφικές και μοναδικής ομορφιάς συνοικίες της Καστοριάς Ντολτσό και Απόζαρι. Ανακαλύπτουν το Σπήλαιο του Δράκου· που είναι σπάνιο για τις λίμνες στο εσωτερικό του, αλλά και τη Μονή Μαυριώτισσας· την οποία διακοσμούν εντυπωσιακές αγιογραφίες από τον 11ο αιώνα.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επισκέπτονται το Δισπηλιό· όπου υπάρχει ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στην Ευρώπη, αλλά και το χωριό Απόσκεπος που προσφέρει εκπληκτική θέα στη λίμνη Καστοριάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ