Ενας βρετανός τουρίστας υποστηρίζει ότι φωτογράφισε τον street artist Banksy στην Βηθλεέμ ενώ ολοκλήρωνε ένα graffity.

Στην φωτογραφία αποτυπώνεται μπροστά από το γκράφιτι «Peace on Earth» στην πόλη της Βηθλεέμ, ένας μεσήλικας άνδρας ο οποίος φορά καπέλο, γκρι βερμούδα, φούτερ και στα χέρια του κρατά ένα σπρέι και στένσιλ.

Ο Banksy «ξαναχτύπησε» με δύο χριστουγεννιάτικα έργα στη Βηθλεέμ

Τη φωτογραφία σύμφωνα με τη Daily Mail τράβηξε ένας 24χρονος τουρίστας από το Έσεξ.

«Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαινα από την εκκλησία του Milk Grotto και τότε είδα έναν άντρα με σπρέι στα χέρια να ζωγραφίζει ένα αστέρι σε μια πόρτα. Θεώρησα ότι ήταν ένας ακόμη από αυτούς τους τύπους που κάνουν γκράφιτι και τον φωτογράφισα. Έφυγε, και μετά από λίγο τον εντόπισα ξανά. Αυτή τη φορά φορούσε ένα καπέλο Fedora και ενώ μάλλον τελείωνε το AlterNativity. Συζητώντας με ανθρώπους μετά, άκουσα να λένε ότι θέλουν να δουν τα νέα έργα του Banksy στην Παλαιστίνη. Πήραμε ένα ταξί και βρεθήκαμε ξανά στον περίβολο της εκκλησίας και τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί», ανέφερε ο τουρίστας. «Δεν είμαι φανατικός των γκράφιτι και εν γένει της street art, αλλά νιώθω ενθουσιασμένος που από τύχη οδηγήθηκα σε αυτόν», πρόσθεσε.

Ο «αόρατος» street artist επετρεψε στην Βηθλεέμ με μια καινούργια παρέμβαση, από δύο έργα, με τον γενικό τίτλο «The Alternativity» («παίζει» με τις λέξεις alter, δηλαδή αλλάζω και nativity, δηλαδή γέννηση ή Γέννηση).

Όλα αυτά, κοντά στην επινόησή του, το «The Walled Off Hotel», το ξενοδοχείο με «τη χειρότερη θέα στον κόσμο», μιας και βλέπει στο τείχος με το οποίο το Ισραήλ μάντρωσε τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης. Για λόγους ασφαλείας.

Φωτογραφία: walledoffhotel.com

Το πρώτο από τα έργα του Banksy είναι τοποθετημένο σε μια θύρα του Καθολικού παρεκκλησίου, γνωστού ως Milk Grotto ή Grotto of Our Lady (ανεγέρθη το 1872).

Το ξενοδοχείο με έργα του Bansky που έχει κερδίσει όλο τον κόσμο!!

Το έργο φέρνει το μήνυμα «Peace on Earth» («…και επί γης ειρήνη…»). Καλά νέα για όλους μας – και όλους εκεί, ανεξαρτήτως θρησκεύματος – έως ότου διαβάσεις κανείς τα ψιλά γράμματα: Terms and conditions apply, δηλαδή «σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις».

Το δεύτερο έργο του Banksy είναι δύο άγγελοι, φιλοτεχνημένοι με στένσιλ, οι οποίοι κρατούν έναν λοστό και προσπαθούν να διαπεράσουν το τείχος. Το έργο αυτό είχε φιλοτεχνηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, και ήταν καλυμμένο με ένα πανό το οποίο ανήγγειλε το γεγονός.
Γκραφιτάς άνοιξε το πιο «προχώ» ξενοδοχείο. Δεν φαντάζεστε πού! (Photos)

Τον προηγούμενο μήνα, μπροστά από το «The Walled Off Hotel», ο Banksy διοργάνωσε ένα πάρτι για τα 100 χρόνια από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ (στις 2 Νοεμβρίου του 1917, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ στέλνει μια επιστολή στον «ηγέτη» της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, λόρδο Ρόθτσιλντ, με την οποία υπόσχεται την εγκαθίδρυση μιας «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν ήδη στην περιοχή.
Του ζητά να τη διαβιβάσει στη Διεθνής Σιωνιστική Ομοσπονδία και ζητά ως αντάλλαγμα να ενθαρρύνει η εβραϊκή κοινότητα τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο)

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ