Η ιταλική εταιρία Aviointeriors παρουσίασε ακόμη μία αμφιλεγόμενη ιδέα για τις επιβατικές αεροπορικές πτήσεις χαμηλού κόστους. Συγκεκριμένα, παρουσίασε το SkyRider 2.0, ένα κάθισμα που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες να αυξήσουν τον αριθμό των επιβατών, που όμως έχει ένα μεγάλο ζήτημα, οι επιβάτες θα κάθονται σχεδόν… όρθιοι.

Τα καθίσματα παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Εσωτερικών Χώρων Αεροσκαφών του Αμβούργου και στοχεύουν στο να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρίες να χωρέσουν περισσότερους επιβάτες στα αεροπλάνα τους, καθώς με την ιδέα αυτή μειώνεται ο χώρος ανάμεσα στις σειρές καθισμάτων.

Οι αγέρωχοι φάροι των Ελληνικών θαλασσών

Είναι μία νέα, βελτιωμένη εκδοχή των σχεδίων που είχαν παρουσιαστεί το 2010, αλλά, δυστυχώς για την ιταλική εταιρία, δεν είχαν καταφέρει να «απογειωθούν».

Το αρχικό σχέδιο των Ιταλών, που όμως δεν εγκρίθηκε από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, είχε σχήμα… σέλας αλόγου. Η Aviointeriors είχε τονίσει τότε πως οι καουμπόι μπορούν να κάθονται για ώρες πάνω στη σέλα του αλόγου τους, χωρίς να κουράζονται.

Στα νέα της σχέδια τα καθίσματα έχουν επιπλέον μαξιλαράκια, όπως και στύλους που τα συνδέουν με την οροφή και το πάτωμα του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, το SkyRider 2.0 επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κάθονται σε όρθια θέση, εξασφαλίζοντας όμως παράλληλα την άνεσή τους.

9107107

Παρότι απομένει να ιδωθεί αν ο ορισμός των Ιταλών για την «άνεση» συνάδει με αυτό του μέσου επιβάτη – δεν συνέβη το ίδιο με την προηγούμενη προσπάθειά τους – η εταιρία επιμένει πως τα νέα καθίσματα, που θα χρησιμοποιούνται σε σύντομες πτήσεις, έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

Τι πρέπει να δεις οπωσδήποτε στις ΗΠΑ

«Το σχέδιο του καθίσματος επιτρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών κατά 20%, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα για τις αεροπορικές εταιρίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Aviointeriors. «Επιπλέον, το Sky Rider 2.0 ζυγίζει 50% λιγότερο απ’ ότι ένα συνηθισμένο κάθισμα οικονομικής πτήσης».

http 2F2Fcdn.cnn.com2Fcnnnext2Fdam2Fassets2F180416135550 skyrider 2 0 aviointeriors2

Η ιδέα των όρθιων θέσεων υπάρχει εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Η Airbus πρότεινε τη δημιουργία ειδικού χώρου για όρθιους επιβάτες το 2003.

Παρότι η Aviointeriors ορίζει το Skyrider 2.0 ως ότι νεότερο υπάρχει «στα φθηνά εισιτήρια επιβατικών πτήσεων», ειδικοί αερομεταφορών επισημαίνουν μία σειρά από εμπόδια που δεν επιτρέπουν την χρήση του, όπως ότι θα παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε περίπτωση εκκένωσης του αεροσκάφους, λόγω του μεγάλου αριθμού των επιβατών, αλλά και το ότι ο επιβάτες θα έχουν πολύ περιορισμένο χώρο για τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ