Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens
Αρχική Ιταλία Ρώμη Εισιτήριο 2 ευρώ από τον Μάιο στο Πάνθεον της Ρώμης

Εισιτήριο 2 ευρώ από τον Μάιο στο Πάνθεον της Ρώμης

82

Οι επισκέπτες στο περίφημο Πάνθεον της Ρώμης, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία της αρχαιότητας στον κόσμο, θα πρέπει από τον Μάιο του 2018 να πληρώνουν είσοδο, εκτός από όσους το επισκέπτονται για να προσευχηθούν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιταλίας.

Τον ιστορικό ναό της Ρώμης επισκέφθηκαν πέρυσι 7,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Με την επιβολή του εισιτηρίου των 2 ευρώ κατ’ άτομο, η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει εν μέρει να αξιοποιήσει τα έσοδα για τη συντήρηση του μνημείου, το οποίο χτίστηκε περίπου το 27 π.Χ. Με εντολή του Μάρκου Βιψάνιου Αγρίππα προς τιμήν του αυτοκράτορα Αύγουστου.

Non touristy γειτονιές στην Ρώμη μακριά από την πασαρέλα

rwmh pantheon

Η σημερινή μορφή του μνημείου, με τους τοίχους πάχους 6 μέτρων, χρονολογείται από την πρώιμη περίοδο της αυτοκρατορίας του Αδριανού, που ανέλαβε την εξουσία το 117 μ.Χ., ενώ το κτίσμα άντεξε στις επιθέσεις των Βαρβάρων και το 609 μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία. Μεταξύ των επιφανών ανθρώπων που έχουν ταφεί εκεί είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης της Αναγέννησης Ραφαήλ και δύο Ιταλοί βασιλείς.

Φθινόπωρο στη Ρώμη μέσα από 20 εναλλακτικές εμπειρίες! Ζήστε το!

rwmh pantheon

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, η προστασία των έργων τέχνης και των κτισμάτων που μετρούν χιλιάδες χρόνια ζωής αποτελεί μία διαρκή πρόκληση για την Ιταλία, η οποία είναι υπεύθυνη για περισσότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τη γραφειοκρατία και την υποχρηματοδότηση από το κράτος.

πηγή:news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ