Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
27.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΕκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και από την Lufthansa

Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και από την Lufthansa

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, η Lufthansa ακύρωσε εκατοντάδες καλοκαιρινές πτήσεις εξαιτίας του ίδιου λόγου που παρατηρείται το φαινόμενο σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης και επίσης πολύ έντονα στη Βρετανία, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Ειδικότερα, ακύρωσε περίπου 900 εσωτερικά και ευρωπαϊκά ταξίδια μικρών αποστάσεων για τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τις θυγατρικές της και τη low cost Eurowings. Οι ακυρωμένες πτήσεις, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% της τυπικής χωρητικότητας της αεροπορικής εταιρείας το Σαββατοκύριακο.

- Advertisement -

«Ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών, ειδικά στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή υποφέρει από στενώσεις και ελλείψεις προσωπικού», ανέφερε η Lufthansa σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Αυτό ισχύει για αεροδρόμια, υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και επίσης αεροπορικές εταιρείες».

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες σπεύδουν να προσθέσουν θέσεις και πτήσεις, καθώς η ζήτηση εκτοξεύεται μετά την πτώση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά από δύο χρόνια αναταραχής. Η Lufthansa είχε προγραμματίσει να αναπτύξει χωρητικότητα το 2022 ίση με το 75% του επιπέδου του 2019, από 70% προηγουμένως. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπερ, τον περασμένο μήνα είπε ότι «ξεπερνούσε διανοητικά την κρίση» καθώς υποχωρεί η απειλή του Covid, οι κλυδωνισμοί στην αγορά εργασίας επηρεάζουν τα καλοκαιρινά σχέδια της αεροπορικής εταιρείας. Αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες και όμιλοι εξυπηρέτησης εδάφους μείωσαν τις θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να επαναπροσληφθούν τώρα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,483 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ