Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήTrip IdeasΕκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου: Ορεινό τοπίο, καλντερίμια,...

Εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου: Ορεινό τοπίο, καλντερίμια, κρήνες και πηλιορείτικα αρχοντικά…

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ελληνικά χωριά. Είναι ένα ορεινό χωριό του δυτικού Πηλίου μόλις 20 χλμ. από τον Βόλο, που έχει μείνει ανέγγιχτο στον χρόνο και είναι ίσως το ομορφότερο της περιοχής…

Ο λόγος για τον Άγιο Λαυρέντιο το όμορφο χωριό του Πηλίου, με μεγάλη ιστορία και ρίζες που φτάνουν στην εποχή της τουρκοκρατίας.

- Advertisement -

Η παράδοση λέει πως το όνομα του χωριού συνδέεται με τη Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που είχε χτιστεί σε κοντινή απόσταση, από βενεδικτίνους μοναχούς, τον 11ο αιώνα. Μετά την εγκατάλειψη του μοναστηριού, τον 14ο αιώνα χτίστηκε στη θέση του ορθόδοξη μονή από τον όσιο Λαυρέντιο.

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Άγιος Γεώργιος ενώ κοντά του ρέει ο ποταμός Βρύχωνας.

Οι εικόνες από το χωριό παραπέμπουν σε άλλες εποχές…. Τα ανακαινισμένα αρχοντικά με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική συμβάλλουν στη δημιουργία αυθεντικής ατμόσφαιρας ενώ ολόκληρος ο οικισμός μοιάζει με ανοιχτό μνημείο πηλιορείτικης τέχνης. Καλντερίμια και κρήνες συμπληρώνουν το τοπίο ενώ στη γραφική πλατεία του χωριού χτυπά η καρδιά της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Αν και δεν είναι ανάμεσα στα δημοφιλή χωριά του Πηλίου, τα τελευταία κυρίως χρόνια ο Άγιος Λαυρέντιος αναπτύσσεται και τουριστικά, διατηρώντας ωστόσο ακέραιο τον αυθεντικό πηλιορείτικο χαρακτήρα του, που αυτός άλλωστε τον ανέδειξε.

Άγιος Λαυρέντιος Πήλιο
Άγιος Λαυρέντιος
Άγιο Λαυρέντιος
Άγιο Λαυρέντιος
Άγιο Λαυρέντιος
Άγιος Λαυρέντιος Πήλιο
Άγιο Λαυρέντιος
Άγιος Λαυρέντιος

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ