Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
31 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΕκκλησίες χτισμένες σε απότομα βράχια

Εκκλησίες χτισμένες σε απότομα βράχια

Το αρχαίο Βασίλειο του Axum, που είναι τώρα πια μέρος της Αιθιοπίας, ήταν ένα από τα πρώτα έθνη στον κόσμο που υιοθέτησε τον Χριστιανισμό.

Η θρησκεία απέκτησε ισχυρή θέση το 330 μ.Χ., όταν ο βασιλιάς Εζάνας ο Μέγας κήρυξε το Χριστιανισμό κρατική θρησκεία και διέταξε την κατασκευή μιας επιβλητικής βασιλικής, της Αγίας Μαρίας του Τσιόν.

Ο θρύλος λέει, ότι εδώ ο Μενέλιικ, γιος του βασιλιά Σολομώντα και της βασίλισσας της Σέβα, έφερε την κιβωτό που περιείχε τις Δέκα Εντολές.

- Advertisement -

 

Μέχρι τον πέμπτο αιώνα, ιεραπόστολοι από τη Συρία, την Κωνσταντινούπολη και από άλλα μέρη είχαν αρχίσει να διαδίδουν το Χριστιανισμό στην ορεινή ύπαιθρο της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας έτσι δραστικά στην εξάπλωση της θρησκείας στην Αιθιοπία.

Οι μοναχοί μετέφρασαν τη Βίβλο και άλλα θρησκευτικά κείμενα από τα ελληνικά σε αιθιοπικά, επιτρέποντας στους ντόπιους, που δεν μπορούσαν να διαβάσουν ελληνικά, να μάθουν για τον Χριστιανισμό. Καθώς με αυτό τον τρόπο ο Χριστιανισμός εδραιώθηκε, μια σειρά από θεαματικές εκκλησίες και μοναστήρια χτίστηκαν ψηλά στην κορυφή των βουνών ή πάνω σε βράχους, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα.

Δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο! Έκρηξη ηφαιστείου με φόντο το Βόρειο Σέλας

 

Αυτές οι αρχαίες εκκλησίες χτίστηκαν σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εκκλησία του Abuna Yemata Guh στο Tigray, στη Βόρεια Αιθιοπία. Χρονολογείται γύρω στον 5ο αιώνα και είναι χτισμένη 200 μέτρα πάνω από το έδαφος, στην κάθετη όψη ενός βράχου.

Αν θέλει να φτάσει κάποιος σε αυτή την εκκλησία, πρέπει να σκαρφαλώσει κατά μήκος στενών προεξοχών και να διασχίσει μια ​​αυτοσχέδια γέφυρα,  χωρίς σχοινιά ή ιμάντες αναρρίχησης. Η εκκλησία ιδρύθηκε από την Abuna Yemata, έναν από τους πρώτους ιεραπόστολους, που επέλεξε αυτό το απομονωμένο σημείο για να ακολουθήσει την ασκητική ζωή του.

Συγκλονιστικό βίντεο: Αμμοθύελλα «εξαφανίζει» πόλη στην Αυστραλία

πηγή:perierga.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,284LikesΚάντε Like
88,431 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ