εκκλησάκι Ναύπλιο

Ένα γραφικό εκκλησάκι στο Ναύπλιο, ξεχωρίζει ανάμεσα από τα βράχια που καλύπτουν την ακτογραμμή και είναι κτισμένο με…κρασί.

- Advertisement -

Επίσης, ανακαλύψτε το απίστευτο εκκλησάκι στο Ναύπλιο που “κρέμεται” από τον βράχο! (video)

Το ξωκλήσι χρονολογείται να κτίστηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας στην περιοχή του Ναυπλίου από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από ένα νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο. Τότε ήταν τότε ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια και αποτελούσε κέντρο εμπορίου προς την Ευρώπη και την Ανατολή.

Ωστόσο, ο καπετάνιος συνάντησε σφοδρή κακοκαιρία καθώς έμπαινε με το πλοίο του στο λιμάνι. Για να σωθεί έταξε πως θα έφτιαχνε μία εκκλησία σε αυτό το σημείο που θα ήταν αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών, Άγιο Νικόλαο.

Τελικά, το καράβι σώθηκε και ο καπετάνιος πραγματοποίησε το τάμα του και έχτισε την εκκλησία, με πολύ κόπο καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Για την κατασκευή του ιερού ναού χρησιμοποίησε αντί για νερό…κρασί!

Από εκεί και έπειτα το εκκλησάκι στέκεται αγέρωχο μέσα στις φουρτούνες της θάλασσας, τους αέρηδες και κόντρα στα φυσικά φαινόμενα. Για να το επισκεφθείτε θα πρέπει να περπατήσετε λίγα χιλιόμετρα σε ένα μονοπάτι και θα συναντήσετε το ξωκλήσι μπροστά σας, σαν…όαση.

Δείτε τα εκπληκτικά πλάνα από το βίντεο του καναλιού ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Το απομονωμένο «Αγιορείτικο» εκκλησάκι της Αττικής που έχει χτιστεί σε γκρεμό της Πάρνηθας! (video)

Η Αγία Μαρίνα Πάρνηθας είναι ένα πανέμορφο “Αγιορείτικο” εκκλησάκι της Αττικής που είναι χτισμένο σε γκρεμό και εντελώς απομονωμένο.

Ένα από τα πιο ωραία εκκλησάκια της Αττικής σε μία τοποθεσία που σφύζει από πράσινο, πολύ απόμερα και ήσυχα. Χτίστηκε πριν από 800 χρόνια από πιστούς για να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα. Δίπλα από την εκκλησία βρίσκεται σπηλιά όπου, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Μαρίνας.

Η Ελλάδα φημίζεται για τα πολλά “ιδιαίτερα” και εντυπωσιακά εκκλησάκια της, όπως και αυτό στη Λήμνο χωρίς… σκεπή!

Αγία Μαρίνα, Πάρνηθα

Πως θα φτάσετε στο εκκλησάκι

Η προσέγγιση γίνεται από τον οικισμό του Αυλώνα όπου με το αυτοκίνητο θα πρέπει να διανύσετε αρκετά χιλιόμετρα δύσκολου και λασπώδες χωματόδρομου για να φτάσετε στην αρχή του πεζοπορικού μονοπατιού. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ευχάριστη, με περίπου 1 ώρα πεζοπορία μέσα σε πευκοδάσος.

Το εκκλησάκι βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο που βγαίνει από μία «θάλασσα με πεύκα» και θυμίζει τα μοναστήρια του Άγιου Όρους. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να επιχειρήσετε μια επίσκεψη στο μαγικό αυτό τοπίο και σας υποσχόμαστε πως θα σας μείνει αξέχαστη.

Δείτε το υπέροχο βίντεο, παραγωγή της ομάδας Up Drones:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ