Ο τουρισμός ευεξίας και ευζωίας ανεβαίνει όλο και περισσότερο και σίγουρα δεν απευθύνεται μόνο σε συνταξιούχους. Αν κι εσάς σας ενδιαφέρουν τέτοιους είδους ταξίδια και θέλετε να καλομάθετε λίγο τον εαυτό σας, στους παρακάτω προορισμούς, θα καταφέρετε να αναζωογονηθείτε, αλλά και να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας που λύνονται με μια «βουτιά» σε ιαματικά λουτρά.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήρθαν, είδαν, κατέκτησαν και απήλθαν, αφήνοντας πίσω τους τεράστια δημόσια και ιδιωτικά σπα σε όλη την πόλη. Γι’ αυτό και σήμερα η Βουδαπέστη είναι η πόλη του σπα και ιδανική για όσους θέλουν εκτός από τουρισμό, να χαλαρώσουν σε ιαματικά νερά. Επισκεφτείτε τεράστιες πισίνες με πλούσιο, μεταλλικό νερό, το οποίο θεωρείται ότι κάνει καλό σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ρευματισμών, κυκλοφορικού και αναπνευστικού.

- Advertisement -

Μαδρίτη: 9 μαγευτικοί προορισμοί στην πρωτεύουσα της Ισπανίας

Bath, Ηνωμένο Βασίλειο
Στις θερμές πηγές του Bath, το αρχαίο συναντά το σύγχρονο στο μοναδικό μέρος της Βρετανίας, όπου μπορεί κάποιος να χαλαρώσει σε φυσικά ζεστά, μεταλλικά νερά. Οι Κέλτες και οι Ρωμαίοι σύχναζαν στο μέρος περίπου… 2 χιλιάδες χρόνια πριν και σήμερα, το σύγχρονο design εναρμονίζεται με τα ιστορικά κτίρια, δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον για λουτροθεραπεία.

Νεκρά Θάλασσα, Ισραήλ, Ιορδανία
Μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες και τοποθεσίες, η Νεκρά Θάλασσα, με 33% περιεκτικότητα σε αλάτι και 8 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο σε σχέση με το θαλασσινό νερό, είναι το μέρος όπου θα επιπλέετε… για πάντα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ και οι ερευνητές αναφέρουν ότι άτομα με ψωρίαση που κάνουν μια ώρα την ημέρα μπάνιο εκεί, βελτιώνονται κατά 88%. Το νερό φαίνεται, επίσης, πως βελτιώνει συμπτώματα αλλεργίας και αρθρίτιδας.

Η Ορεινή Ναυπακτία και τα κρυμμένα μυστικά της

Spa, Βέλγιο
Όνομα και πράγμα η μικρή αυτή πόλη, φωλιασμένη σε μια δασώδη κοιλάδα που περιστοιχίζεται από λόφους, ποτάμια και πηγές. Το Spa αποτελεί προορισμό ευζωίας από τον… 14ο αιώνα και όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, οδήγησε και στη χρήση του όρου «σπα» σήμερα. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Les Thermes De Spa, όπου στις πισίνες το νερό φτάνει κατευθείαν από τις πλούσιες σε σίδηρο πηγές Clementine και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές.

Ευρώπη: Μια βόλτα στις ομορφότερες πρωτεύουσες της…

Θερμές πηγές Kangal, Τουρκία

Βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία και είναι πηγές πλούσιες σε ασβεστόλιθο, στις οποίες ανιχνεύεται οξείδιο του ασβεστίου και υδρόθειο. Τα μπλε νερά τους φιλοξενούν εκατομμύρια μικρά ψαράκια που κάνουν απολέπιση στο δέρμα κι αν μπορείτε να ανεχτείτε την αίσθηση που σας δημιουργούν, θα φύγετε από εκεί με τελείως… καινούργια επιδερμίδα. Λέγεται, μάλιστα, ότι εκεί έκανε μπάνιο και η Κλεοπάτρα. Κάτι θα ήξερε.

Arima Onsen, Ιαπωνία
Βρίσκεται βόρεια του Kobe και αποτελεί θερμή πηγή που ελκύει όσους αναζητούν την ευζωία εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αποτελώντας τον παλαιότερο προορισμό σπα στην Ιαπωνία. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τα οφέλη που έχουν στην υγεία 9 ουσίες που έχουν βρεθεί στα νερά, συμπεριλαμβανομένου του θείου, του σιδήρου, του διοξειδίου του άνρθακα κ.ο.κ. και καταλήγουν ότι η θερμότητα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ τα στοιχεία του νερού καταπραΰνουν περιπτώσεις όπως το έκζεμα, ενώ ανακουφίζουν μυϊκούς πόνους και πόνους στις αρθρώσεις.

Πηγή: clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ