Όπως είχαμε γράψει από χθες μετά την ανάρτηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος προειδοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για ραγδαία αλλαγή του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδείνωση του καιρού φαίνεται πολύ σοβαρή και γι αυτό επισημαίνει την προσοχή και αναφέρει ότι σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα αλλάξει και αναμένονται κατά τόπους σφοδροί άνεμοι και σε θάλασσα και σε ξηρά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος προσθέτει ότι αναμένονται επίσης βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες.

Σήμερα και η ΕΜΥ προειδοποιεί για ακραία διαδοχικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα το επόμενο διήμερο.

Δύο διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τον καιρό στη χώρα μας, όπως περιγράφεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ) με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νοτιάδες.

Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν το Σάββατο .

Στην ανάρτηση στο Twitter του Θοδωρή Κολυδά υπάρχει βίντεο με τα ύψη βροχής ανά 6ωρο μαζί με δύο χάρτες με τον 24ωρο υετό για Παρασκευή 10/12 και Σάββατο 11/12/2021. Εδώ η ανάρτησή του:

Εάν τα δεδομένα παραμείνουν τα ίδια και αύριο για το Σάββατο, είναι πολύ πιθανόν ο συναγερμός να αναβαθμιστεί σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η διευκρίνηση αυτή γίνεται διότι το χαμηλό που θα προκαλέσει την κακοκαιρία δημιουργείται στην Ιταλία η οποία θα πρέπει πρώτα αυτή να δώσει όνομα σε αυτή την κακοκαιρία με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί στην Eumetnet και εφόσον τηρούνται τα κριτήρια έκδοσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Πέραν αυτών, οφείλουμε από σήμερα να ενημερώσουμε κοινό και φορείς γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

Συνεπώς αν κριθεί απαραίτητο, θα ακολουθήσει επικαιροποίηση του παρόντος δελτίου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορέσετε να βρείτε στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter. Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠγια τα έντονα καιρικά φαινόμενα .

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Δείτε εδώ τον καιρό σήμερα Πέμπτη 9/12

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ