Ενημερώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022, 14:45

Τα μεσαιωνικά κάστρα, τα δαιδαλώδη δρομάκια και οι μοναδικές γραφικές εικόνες παραπέμπουν σε κάποιο φθινοπωρινό προορισμό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Όμως προς έκπληξη όλων, αυτό τα μαγευτικό χωριουδάκι που θυμίζει καρτποστάλ, βρίσκεται σε ένα νησί του Αιγάιου.

- Advertisement -

Αυτά είναι τα 26 χωριά που μπορείς να τα αγοράσεις εδώ και τώρα!

mesta3

mesta6

Τα Μεστά της Χίου είναι το πιο καλοδιατηρημένο «Μαστιχοχώρι» της Χίου, ένα μεσαιωνικό χωριό και από τα ωραιότερα καστροχώρια του νησιού. Πολλοί χαρακτηρίζουν τα Μεστά, όπως και άλλα χωριά της Χίου, ως έναν λαβύρινθο που κατοικείται.

Πρόκειται για έναν μαγικό λαβύρινθο στον οποίο μπλέκονται δρομάκια, στοές, αψίδες και καμάρες που αποτελούν στολίδι για το νησί.

mesta4

Είναι διαμορφωμένο, ουσιαστικά, σε ένα πενταγωνικό και κλειστό τετράπλευρο σχήμα με δαιδαλώδη εσωτερικά στενά, ενώ τα σπίτια που ήταν χτισμένα από την εξωτερική πλευρά έπαιζαν το ρόλο τείχους.

mesta7

Τα Μεστά εντυπωσιάζουν τον κόσμο που τα επισκέπτετε τόσο με την φυσική ομορφιά τους, όσο και με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που παραπέμπει στο Μεσαίωνα. Τα σπίτια είναι χτισμένα πολύ κοντά το ένα στο άλλο και τα πολύ στενά, σκεπαστά δρομάκια που αποκαλούνται «θόλοι» είναι κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με τα άλλα νησιά της Ελλάδας.

mesta2

Ο επισκέπτης, κάνοντας βόλτα στο χωριό, θα γνωρίσει επίσης τους πυργίσκους και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες και θα διαπιστώσει πως τα Μεστά είναι ένα ζωντανό χωριό με έντονη την παρουσία του παραδοσιακού στοιχείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ