Ημέρες 1940 αναβιώνουν στη χώρα με παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των Ελλήνων που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας.

Οι Up Drones γύρισαν ένα βίντεο αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στο μέτωπο υπερασπίζοντας την ελευθερία της πατρίδας.

Στο βίντεο φαίνονται οι εξής τοποθεσίες.

Νεραϊδοχώρι : Το παραμυθένιο χωριό της Ελλάδας με το μύθο πίσω από το όνομα του

1: Το μνημείο πεσόντων λίγο έξω από το Καλπάκι.

2: Η Μόνη Σωσσίνου στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου από όπου λόγο της στρατηγικής του τοποθεσίας λόγο του υψώματος όπου και βρίσκεται το Πυροβολικό μας έβγαζε της συντεταγμένες κατά την διάρκεια των μαχών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόνη Σωσίνου

3: Η Μεσογέφυρα στο Μπουραζάνι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσογέφυρα στο Μπουραζάνι.

Στο σημείο που ο επαρχιακός δρόμος από το Μπουραζάνι προς το Μολυβδοσκέπαστο προσεγγίζει τον ποταμό Αώο, βρίσκονται τα ερείπια της κατεστραμμένης πλέον Μεσογέφυρας. Η γέφυρα είναι κτισμένη σε στρατηγικό σημείο και θεωρείται ότι η πρώτη θεμελίωσή της εδώ έγινε τον 7ο μ.Χ. αιώνα, επί Κωνσταντίνου Πωγωνάτου.

Διαβάστε ακόμα:
Αγαλιανός: Ένα χωριό βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού - Το μοναδικό με την εκπληκτική θέα στη λίμνη Κρεμαστών! (βίντεο)

Παρατηρώντας τα σημερινά θλιβερά απομεινάρια της παλιάς γέφυρας θα πρέπει να φέρουμε στο μυαλό μας ένα μεγάλο τρίτοξο γεφύρι, με το κεντρικό τόξο μεγαλύτερο των δύο ακραίων και την ασυνήθιστη ιδιομορφία του, που ήταν ο επίπεδος διάδρομος διάβασής του.

Το γεφύρι ανατινάχτηκε το 1940 από τον ελληνικό στρατό κατά την εισβολή των Ιταλών και λίγα χρόνια αργότερα (1944) ολοκληρώθηκε η καταστροφή του από τον γερμανικό στρατό.

Πηγή: Το μνημείο των «ξεχασμένων» ηρώων -Το πεδίο της μάχης στο Καλπάκι [βίντεο] | iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ