Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
36.3 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΤο ελληνικό νησί με την ασύγκριτη ομορφιά που το καλοκαίρι γίνεται...χερσόνησος!(video)

Το ελληνικό νησί με την ασύγκριτη ομορφιά που το καλοκαίρι γίνεται…χερσόνησος!(video)

Το Πρασονήσι είναι το νοτιότερο άκρο της Ρόδου. Παράξενο δημιούργημα της φύσης, τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι … χερσόνησος! Πως γίνεται αυτό;

Συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που τον χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα! Πάντως είτε νησί, είτε χερσόνησος, το Πρασονήσι είναι το σημείο συνάντησης των νέων που αγαπούν την ιστιοσανίδα.

Με τους δυο κόλπους που σχηματίζει εκατέρωθεν της λωρίδας άμμου, εξασφαλίζει στον επισκέπτη πάντοτε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα και μια γαλήνια.

- Advertisement -

Αυτό το νησί είναι η εναλλακτική λύση διακοπών έναντι της Μυκόνου για διακοπές σύμφωνα με το Bloomberg!Ποιο νησί είναι;

Η παραλία είναι αμμουδερή και μεγάλη, και από τις δυο πλευρές της λωρίδας που συνδέει το Πρασονήσι με την υπόλοιπη Ρόδο, με μήκος λιγότερο από 500 μέτρα περίπου.

Επειδή έχουν διαφορετική κυματική συμπεριφορά, ό,τι αέρας και να φυσάει, ακόμα και μελτέμι, οι λάτρεις της ιστιοσανίδας που έρχονται εδώ για να χαρούν την θάλασσα του Καρπάθιου Πελάγους με όλες τις αισθήσεις τους έχουν δώσει δυο ονόματα χαρακτηριστικά. ” Wave ” και ” Flat ” , δηλαδή «Κύμα» και «Επίπεδο», ή «Λάδι» όπως θα λέγαμε.

Από την «Wave» πλευρά της λουρίδας συνήθως το κύμα έχει ύψος 1-2 μέτρα και σταθερή διεύθυνση, 2-3 μέτρα («καλές μέρες» για τους σέρφερς) όταν φυσάει «λίγο» και σπάνια, ίσως λίγες φορές τον χρόνο, κυρίως τον χειμώνα, φτάνει και ξεπερνά τα 4 μέτρα («πολύ καλές ημέρες» για τους σέρφερς).

Την Κίμωλο όσες φορές και να την επισκεφτείς, πάντα κάτι νέο θα έχεις να της πεις και να σου πει…

Τέλος, η «Flat» παραλία, με το μικρό πάντοτε κυματάκι, είναι ιδανικός τόπος για τις φιγούρες του «σλάλομ» και του «ελεύθερου στυλ», καθώς και για τους αρχάριους και μέτριους αθλητές της ιστιοσανίδας.

Γι’ αυτό το λόγο η παραλία αυτή είναι πάντα γεμάτη ό,τι καιρό και να κάνει.
Το ιδιαίτερο προνόμιο που έχει το Πρασονήσι είναι ότι όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο έχει σχετική άπνοια, εδώ φυσάει και μάλιστα αρκετά (γύρω στα 4- 5 μποφόρ), ενώ όταν στο υπόλοιπο Αιγαίο μαίνονται οι θυελλώδεις βοριάδες των 9 και δέκα μποφόρ εδώ το … μισό Πρασονήσι έχει σχεδόν ηρεμία.

Στο «νησί» πάτε ανάλογα με την διάθεση την δική σας και της θάλασσας με τα πόδια ή … κολυμπώντας.

 

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ