Σημείο αναφοράς για ντόπιους και ξένους
Η ιστορία του Emeral ξεκινά πριν από σχεδόν μισό αιώνα, το 1977, όταν ο Γιάννης Κουλουρίδης άνοιξε έναν μικρό φούρνο στην περιοχή όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα το κεντρικό κατάστημα. Εκεί, μέσα στη θαλπωρή της φωτιάς και στο άρωμα του ξύλου, ψήνονταν καθημερινά ψωμιά και όλων των ειδών τα γλυκίσματα, δημιουργώντας ένα «γλυκό» σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της Κέρκυρας. Από τα πρώτα αυτά χρόνια, το ζαχαροπλαστείο έγινε το hot spot, όπου η σπιτική φροντίδα και ο αυθεντικός γευστικός χαρακτήρας του τόπου πρωταγωνιστούν μέχρι σήμερα.
Με το πέρασμα των χρόνων, τη σκυτάλη ανέλαβαν οι γιοι του, Κωνσταντίνος και Ανδρέας. Με σεβασμό στην οικογενειακή κληρονομιά, αλλά και με φρέσκιες ιδέες και αγάπη για την εξέλιξη της ζαχαροπλαστικής, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω.

Εμπλούτισαν τους πάγκους με νέες δημιουργίες, έφεραν σύγχρονες τεχνικές και διαμόρφωσαν το Emeral όπως το γνωρίζει σήμερα όλη η Κέρκυρα: ένας χώρος όπου η παράδοση συναντά τη δημιουργικότητα και η ποιότητα παραμένει σταθερή αξία. Μάλιστα, τα γλυκά του Emeral αποτελούν πλέον το σημείο αναφοράς για πολλούς ντόπιους αλλά και επισκέπτες του νησιού.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια





