Αν διψάτε για καταδύσεις με άρωμα μυστηρίου… τότε είναι στα όρια της «ιεροσυλίας» να αγνοήσετε μια κατάδυση στον διάσημο ύφαλο Great Barrier Reef, στο Coral Sea (Θάλασσα των Κοραλλιών), στα ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

- Advertisement -

Από τον Γιώργο Παπαχατζή ([email protected]

Αυτή η εμπειρία δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία απ’ όσες έχετε ζήσει μέχρι τώρα. Γιατί εν προκειμένω μιλάμε για το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων του πλανήτη, το οποίο απαρτίζεται από τουλάχιστον 2.900 επιμέρους υφάλους και 900 νησιά που εκτείνονται σε πάνω από 2.300 χιλιόμετρα, ενώ από το 1981 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Καταδύσεις, snorkeling, βαρκάδα αλλά και οι ημερήσιες αποδράσεις που μπορείτε να κάνετε στα διάσπαρτα νησιά, από το Bedarra μέχρι το Lizard, συνιστούν μια one of a kind εμπειρία ζωής!

Πώς να πάτε: Αεροπορικώς από Αθήνα για Κερνς με συνεργασία Emirates (www.emirates.com) και Jestar (www.jetstar.com), από € 988 με επιστροφή. Από το Κερνς θα φτάσετε ακτοπλοϊκώς στο Green Island, από €63 (διάρκεια σε 45΄).

Πηγή: Icons Travellers 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ