Σύµφωνα µε την παράδοση, η περιοχή κατοικούνταν από τους Ινδιάνους Καετέ, οι οποίοι µια µέρα βρήκαν την πόλη τους να έχει σκεπαστεί από άµµο! Πρόκειται για έναν τόπο εξωτικό που από το 1981 έχει δώσει τη θέση του στο Εθνικό Πάρκο Lençois Maranhenses, στη ΒΑ Βραζιλία. Αφορά µια τεράστια έκταση περίπου 1.500 τ.χλµ., επίπεδη, µε χαµηλό υψόµετρο, που καλύπτεται από αµµόλοφους, ενώ οι πληµµύρες έχουν ως αποτέλεσµα τη δηµιουργία εκατοντάδων λιµνοθαλασσών. Το πάρκο είναι µια σύνθεση πολλών στοιχείων, ποταµών, λιµνοθαλασσών, αµµόλοφων, ψαριών, τροπικών φυτών, ελάχιστων ζώων και πουλιών και, φυσικά, φοινίκων.

Lencois

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα µέρος εντυπωσιακής οµορφιάς και µοναδικότητας, τουριστικό πόλο έλξης παγκόσµιας ακτινοβολίας. Είναι από εκείνες τις εικόνες που µένουν χαραγµένες στη µνήµη, ακόµα κι αν τις έχουµε δει απλώς µέσα από βίντεο ή φωτογραφίες…

Καιρός 3/9: Υψηλή θερμοκρασία και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις

 

Πώς θα πάτε: Από Αθήνα θα πετάξετε για Μπραζίλια, µε Lufthansa (www.lufthansa.com), µέσω Φρανκφούρτης και Ρίο ντε Τζανέιρο από €922 µε επιστροφή. Θα φτάσετε στην πρωτεύουσα του Maranhao, Sao Luiz, µε εσωτερική πτήση µε Latam Airlines (www.latam.com), από €134 µε επιστροφή. Από εκεί το πάρκο απέχει 250 χλµ. και θα το προσεγγίσετε οδικώς.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ