Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens
ΑρχικήΑσίαΜαλδίβεςΈνα υποβρύχιο μουσείο στις Μαλδίβες!

Ένα υποβρύχιο μουσείο στις Μαλδίβες!

Ο Βρετανός καλλιτέχνης που ασχολείται με περιβαλλοντικά ζητήματα, Jason deCaires Taylor ολοκλήρωσε πρόσφατα το τελευταίο του έργο και είναι πράγματι μια πρωτόγνωρη ιδέα. Πρόκειται για ένα υποβρύχιο μουσείο, που ονομάζεται «Coralarium Sculpture».

 

- Advertisement -

Ο καλλιτέχνης

παρουσίασε αυτή την ιδέα του σαν το πρώτο ημι-βυθισμένο μουσείο στον κόσμο. Βρίσκεται στη μέση της λιμνοθάλασσας των Μαλδίβων, στο νησιωτικό θέρετρο Fairmont Sirru Fen Fushi. Για τους επισκέπτες σημαίνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο νερό, που για να τη ζήσουν πρέπει να χρησιμοποιήσουν αναπνευστήρα και να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Η μαγευτική λίμνη Moraine

Τα γλυπτά του μουσείου

έχουν ανθρώπινες μορφές και είναι κατασκευασμένα από υλικό ουδέτερου pH, που είναι ασφαλές για το θαλάσσιο περιβάλλον. Ο ρόλος του σχεδιασμού των εκθεμάτων του περίεργου μουσείου, είναι να προάγουν την ανάπτυξη των κοραλλιών και να αποτελέσουν βιότοπο για τους οργανισμούς της θάλασσας με την πάροδο του χρόνου.

Perierga.gr - Υποβρύχιο μουσείο άνοιξε στις Μαλδίβες!

Ταξίδι στο Παρίσι- Στην πρωτεύουσα του ρομαντισμού

Το Coralarium Sculpture

είναι το πρώτο υποβρύχιο μουσείο των Μαλδιβών και χρειάστηκε περίπου πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί. Το έργο τέχνης ξεκινάει από μια μεγάλη πισίνα που διαπερνά την παραλία και οδηγεί σε ένα μονοπάτι από κοραλλιογενείς υφάλους που είναι βυθισμένο στη θάλασσα. Ο διάδρομος έχει μήκος 100 μέτρων και χρησιμεύει ως το συμβολικό κατώφλι σε έναν άλλο κόσμο. Έπειτα από 10 λεπτά κολύμπι αντικρίζει κανείς μια βυθισμένη σκάλα, η οποία συνδέεται με το μουσείο. Η κατασκευή έχει ύψος περίπου έξι μέτρα και αποτελείται από ανοξείδωτους τοίχους, που ξεπερνούν την επιφάνεια της θάλασσας. Οι τοίχοι έχουν ανοίγματα σε σχήματα κοραλλιών, τα οποία επιτρέπουν στο νερό και στα πλάσματα της θάλασσας να βρουν ένα προσωρινό καταφύγιο.

Perierga.gr - Υποβρύχιο μουσείο άνοιξε στις Μαλδίβες!

Σε αυτό το παράξενο μουσείο,

υπάρχουν πάνω από δώδεκα αγάλματα. Κάποια αυτά εξέχουν και βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ άλλα είναι βυθισμένα σε διαφορετικά βάθη. Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν από ανακυκλωμένα απόβλητα των ντόπιων και συνδυάστηκαν με οργανικές μορφές από κοράλλια και φυτά για να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη των κοραλλιογενών υφάλων.

Perierga.gr - Υποβρύχιο μουσείο άνοιξε στις Μαλδίβες!

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,482 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ