Ένα κόκκινο ποτάμι στη Μαδαγασκάρη
- Advertisement -

Ο λόγος για τις εκβολές του ποταμού Μπετσιμπόκα στη βορειοδυτική Μαδαγασκάρη, του μεγαλύτερου ποταμού της Μαδαγασκάρης και μία από τις ταχέως μεταβαλλόμενες ακτές του κόσμου. Το σημείο αποτυπώνει τη διάβρωση που αντιμετωπίζει αυτή η μικρή νησιωτική χώρα στον Ινδικό Ωκεανό εδώ και πενήντα χρόνια.

Δείτε ακόμα: 10+1 προορισμοί που είναι δύσκολο να τους φτάσετε αλλά αξίζει να επισκεφτείτε

Το κόκκινο χρώμα του ποταμού είναι το αποτέλεσμα ιζημάτων πλούσιων σε σίδηρο, τα οποία παρασύρονται από τους λόφους κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και καταλήγουν στα νερά του ποταμού. Εκτιμάται ότι 400 τόνοι εδάφους καταλήγουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου στον ποταμό Μπετσιμπόκα δίνοντάς του ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.

Ο ποταμός προσελκύει πολλούς τουρίστες για το φυσικό φαινόμενο. Αλλά η προέλευσή του επηρεάστηκε επίσης από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Tα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια, η Μαδαγασκάρη έχει χάσει πάνω από το 90% της αρχικής της δασικής έκτασης. Αυτή η απώλεια των δασών οφείλεται σε μια παραδοσιακή γεωργική πρακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να θαυμάσουν τη θέα του παράξενου χρώματος του ποταμού.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ