Βάστα Αρκαδίας

Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο, ένα εκκλησάκι στο εσωτερικό του οποίου έχουν φυτρώσει 17 δέντρα και βγαίνουν από τη στέγη του. Που βρίσκεται;

Σε ένα μικρό χωριό της Αρκαδίας που οι περισσότεροι δεν το ξέρουν ή όποιοι το έχουν ακούσει το πιο πιθανό είναι να το έχουν ακούσει κάποια στιγμή στην τηλεόραση καθώς πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του πολύ γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Μιλάμε για το Βάστα, ένα χωριό στον Νομό Αρκαδίας, χτισμένο σε υψόμετρο 860 μέτρων στις νότιες πλαγιές του Λύκαιου. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Μεγαλόπολης με έδρα τη Μεγαλόπολη. Ο πληθυσμός του είναι 96 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001, αλλά από το 2016 μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό είναι μόλις 27.

Το εκκλησάκι είναι της Αγίας Θεοδώρας και από κάτω πηγάζει ο ποταμός Χάραδρος. Άλλα αξιοθέατα του χωριού είναι η κρύα Βρύση στην είσοδο του και η εκκλησία της Κοίμησης. Αν τα πάτε καλά με τις χωμάτινες διαδρομές, η ανάβαση στην κορυφή του όρους Τετράζι είναι μια εξαιρετική εμπειρία.

Δείτε τα βίντεο με το χωριό και το μοναδικό φαινόμενο:

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθρο100% η πληρότητα για Κυκλάδες αν και είναι στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Πιο ακριβά από ποτέ!
Επόμενο άρθροΈξοδος του Πάσχα: Πιο ακριβά και από… αεροπλάνο η μετακίνηση με αυτοκίνητο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ