Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Ναύπλιο, την Ερμιόνη ή το Πόρτο Χέλι μην παραλείψετε να περάσετε από την Κοιλάδα. Εδώ είναι κρυμμένο ένα ψαροχώρι όμορφο και ρετρό με καλό φαγητό και ζεστούς ανθρώπους.

Ένα πανέμορφο ψαροχώρι, κρυμμένο απέναντι από το ιδιωτικό νησάκι Κορωνίς, σε απόσταση μόλις 3 χιλιόμετρα από το Κρανίδι, βρίσκεται η Κοιλάδα.

κοιλάδα πανοραμικα
Η κοιλάδα πανοραμικά
το νησάκι κορωνίδα στην κοιλάδα
Το νησάκι Κορωνίς

Από τα πλέον ήσυχα μέρη της περιοχής, φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της και την ηρεμία.

Η Κοιλάδα βρίσκεται δυτικά του Κρανιδίου, αποτελώντας επίνειο της γειτονικής πόλης. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι τα παραδοσιακά ναυπηγία που κατασκευάζουν ακόμα ξύλινα σκαριά – πολλοί τα θεωρούν ως τα καλύτερα στην Ελλάδα.

ναυπηγεία στην κοιλαδα
Τα ναυπηγεία στην Κοιλάδα
και φύλαξη σκαφών στην κοιλάδα
τα καλύτερα σκαριά φτιάχνονται εδώ
Τα καλύτερα ξύλινα σκαριά φτιάχνονται στην Κοιλάδα

Κοντά στον οικισμό υπάρχουν πολλές παραλίες, όπου το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Κάποιες από αυτές είναι το Θυνί, το Δουρούφι και η Λεπίτσα.

η παραλία δορούφι στην κοιλάδα
Η παραλία Δουρούφι
η παραλία λεπίτσα στην κοιλάδα
Η παραλία Λεπίτσα

Απέναντι από το λιμάνι σε έναν όρμο βρίσκεται το Σπήλαιο Φράχθι, όπου έχουν βρεθεί τα σημαντικότερα προϊστορικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο. Από τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί, προκύπτει ότι το σπήλαιο κατοικήθηκε το δεύτερο μισό της παλαιολιθικής περιόδου (23000 έως 8000 π.Χ.), στη μεσολιθική περίοδο (8000 έως 7000 π.Χ.) και στη νεότερη νεολιθική περίοδο (4000 έω5 3000 π.Χ.)

Click here to preview your posts with PRO themes ››

το εκπληκτικό σπήλαιο φραχθι
Το συγκλονιστικό σπήλαιο Φραχθί
το σπήλαιο φραχθί

Κάθε καλοκαίρι στο χωριό οργανώνεται η γιορτή του Ψαρά, συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο από την Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και τις γύρω περιοχές. Εδώ να ξέρετε θα φάτε το καλύτερο ψάρι και θαλασσινά μιας και είναι ένας από τους λόγους που φημίζεται η Κοιλάδα.

Ξεκινώντας από την Κοιλάδα, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλη την Ερμιονίδα, στο Πορτοχέλι, στην Ερμιόνη, στην περιοχή της Χηνίτσας, και στο Σαλάντι, ενώ σε απόσταση 75 περίπου χιλιομέτρων βρίσκεται το Ναύπλιο.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ