Η ανακαίνιση ενός μικρού διαμερίσματος μόλις 45 τ.μ. στου Παπάγου αποδεικνύει ότι όταν υπάρχουν ταλαντούχοι επαγγελματίες, με γνώσεις και έξυπνες ιδέες, όλα είναι δυνατά. 

Ακόμη και η μεταμόρφωση ενός συμβατικού παλιού ισόγειου διαμερίσματος σε ένα cozy, ευχάριστο και ζηλευτό σπίτι.

Το εν λόγω διαμέρισμα το οποίο ανακαινίσθηκε από την αρχιτέκτονα Μυρτώ Κιούρτη βρίσκεται στου Παπάγου.

Ένα κτίριο-πολυχώρος που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από παραμύθι στους πρόποδες του Πηλίου

Μόλις 45 τ.μ., ισόγειο, χωρισμένο σε καθιστικό και υπνοδωμάτιο, με μεγάλες μπαλκονόπορτες προς τον ακάλυπτο χώρο.

Ένα έργο του Van Gogh σε σχολείο χωριού της Κρήτης (pics)

Ενοικοί του ένα νεαρό ζευγάρι, το οποίο ήταν σε δίλημμα για το αν θα έπρεπε να μετακομίσει σε ένα άλλο διαμέρισμα ή να ανακαινίσει το εν λόγω, καθιστώντας το πιο λειτουργικό, σύγχρονο και όμορφο. Με δεδομένο ότι ο ακάλυπτος χώρος στον οποίο βλέπει το διαμέρισμα είναι ένας κατάφυτος κήπος, μακριά από αυτό που όλοι έχουμε στο νου για τους ακάλυπτους, κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, το ζευγάρι αποφάσισε να τολμήσει την ανακαίνιση. Και το αποτέλεσμα δικαίωση την απόφαση τους.

Η αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη έβαλε όλη της τη φαντασία και με λύσεις, έξυπνες και πολυμορφικές έφτιαξε ένα μοντέρνο, κομψό χώρο για το νεαρό ζευγάρι.

Ο χώρος έγινε ενιαίος και όπως αναφέρει ο ιστότοπος toktirio.gr ο χώρος εσωτερικά αντιμετωπίστηκε σαν να είναι ένα μεγάλο έπιπλο. Ενα μεγάλο πολυμορφικό έπιπλο.

Deco: Οι πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης για το σπίτι

Το κρεβάτι απέκτησε πλάτη με τη μορφή μιας βιβλιοθήκης της οποίας τα ράφια από τη μια πλευρά λειτουργούσαν ως κομοδίνα ενώ από την άλλη (προς το καθιστικό) ως τυπικά ράφια βιβλιοθήκης.

Διαβάστε ακόμα:
Σπίτια σε χωριό της Σικελίας πωλούνται λιγότερο... κι από έναν καφέ!

spiti anakainisi

Εντωμεταξύ, η πλάτη του κρεβατιού είναι και πλάτη του γωνιακού καναπέ, ενώ η βιβλιοθήκη πάνω από τον καναπέ και το κρεβάτι κάνει γωνία, ακολουθώντας το γωνιακό καναπέ. Χαμηλή βιβλιοθήκη η οποία μετασχηματίζεται σε πάγκο, ο οποίος λειτουργεί  ως γραφείο της ιδιοκτήτριας, η οποία μόλις είχε επιστρέψει από τις διδακτορικές της σπουδές στη Γαλλία.

spiti anakainisi

Και εν συνεχεία η κουζίνα. Ο πάγκος της επεκτείνεται και λειτουργεί ως τραπέζι για φαγητό ανάμεσα στο καθιστικό και στην κουζίνα, ενώ στη μια του γωνία χρησιμοποιείται ως γραφείο από τον ιδιοκτήτη που είναι πολιτικός μηχανικός και κατασκευαστής.

spiti anakainisi

Το δάπεδο στρώθηκε με ξύλινο πάτωμα, ενώ όλα τα έπιπλα κατασκευάζονται από mdf λακαρισμένο σε ολόλευκο χρώμα.

Deco DIY: Πώς να φτιάξετε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Επιπλέον, ο τοίχος που… διατρέχει όλο το χώρο μετασχηματίστηκε σε μια επιμήκη ντουλάπα. Η είσοδος στο διαμέρισμα γίνεται διαμέσου αυτής της ντουλάπας, με το σημείο της εισόδου να μετασχηματίζεται σε ένα είδος πύλης.

Ο άλλος τοίχος του διαμερίσματος γκρεμίζεται τελείως και αντικαθίσταται από μια μεγάλη δίφυλλη τζαμαρία.

Ο πράσινος κατάφυτος κήπος εισβάλει μέσα στο σπίτι σαν ένα τεράστιο έργο τέχνης, ο χώρος εκτείνεται προς τα έξω οπτικά, το ιδιωτικό και το κοινόχρηστο βρίσκουν μεταξύ τους μια νέα δημιουργική ισορροπία.

Το διαμέρισμα όπως ήταν πριν την ανακαίνιση:

spiti anakainisi

Η πανεύκολη deco τάση που, αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στο Instagram

spiti anakainisispiti anakainisi

Φωτογραφίες: ktirio.gr

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ