Η ομορφιά της Ελλάδας αποτυπώνεται στα βουνά, στις πεδιάδες, στις θάλασσες και τα ποτάμια της. Ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της χώρας διαθέτει τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους και σας προσκαλεί να τον γνωρίσετε, ιδιαίτερα τώρα στην καριδά του φθινοπώρου, που είναι γεμάτος χρυσοκόκκινα χρώματα.

ar3

Στην ανατολική πλευρά της Ηπείρου ρέει ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, που διασχίζει την Πίνδο μέχρι τον Αμβρακικό, ο Άραχθος. Το μήκος του είναι  περίπου 140 χιλιόμετρα και αποτελούσε το φυσικό σύνολο μεταξύ της ελληνικής και οθωμανικής επικράτειας κατά τον 18ο αιώνα.

ar4

Ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία του ποταμού είναι το φαράγγι με τις πανύψηλες κατακόρυφες ορθοπλαγιές. Ο ασύλληπτης ομορφιάς ποταμός, κατευθύνεται νοτιοδυτικά μέσα από φαράγγια που ο ίδιος έχει διανοίξει και εισέρχεται στη μικρή κοιλάδα που σχηματίζεται. Σε όλη τη διαδρομή του Αράχθου η φύση οργιάζει και δημιουργεί ονειρικά σκηνικά. Σίγουρα θα θελήσετε να φωτογραφηθείτε σε ένα από τα τοξωτά γεφύρια του Άραχθου, που ολοκληρώνουν τη μοναδική του εικόνα.

ar1

Ο εντυπωσιακός ποταμός Άραχθος είναι “περικυκλωμένος” από όμορφα δάση με χρυσοκόκκινα φύλλα, πηγές με κρυστάλλινα νερά, πλατάνια καθώς και εντυπωσιακές, απότομες, βουνοκορφές. Ξεχωρίζει ακόμα για την πλούσια ιχθυοπανίδα του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άγριες πέστροφες.

ar5

Για να απολαύσετε από όσο πιο κοντά γίνεται αυτά τα εντυπωσιακά τοπία, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ράφτινγκ, αν φυσικά είστε και λάτρης της περιπέτειας και των extreme sports.

 

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ