Μια ομάδα από σεφ επιδιώκει να αποκτήσει μια θέση στο βιβλίο, Γκίνες οργανώνοντας ένα pop up εστιατόριο στην Κατασκήνωση Βάσης του Έβερεστ στα Ιμαλάια, στα 3.535.68 μέτρα, δηλαδή στο μεγαλύτερο υψόμετρο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ τέτοιο εγχείρημα.

Η ομάδα των σεφ θα ξεκινήσει τη διαδρομή της προς τον τελικό τους προορισμό στα τέλη του Μαΐου από την πόλη Λούκλα στο Νεπάλ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συλλέγουν και τροφές που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στο επτά πιάτων fine dining δείπνο. Το project, που τιτλοφορείται «Triyagyoni», αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα θέματα της βιωσιμότητας δίνοντας έμφαση στην τοπικότητα.

Εσείς το ξέρατε; Αυτός είναι ο λόγος που οι πτήσεις διαρκούν περισσότερο απ΄ ότι τη δεκαετία του ’70!

Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι το υψόμετρο το οποίο θα επηρεάσει τα πάντα αφού η αντίληψη της γεύσης μειώνεται σημαντικά με την αύξηση του υψόμετρου. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας που υπολογίζεται από τους σεφ που θα ετοιμάσουν το μενού στο οποίο τα μπαχαρικά θα έχουν τον κύριο λόγο. Οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες θα μαγειρευτούν σε κενό αέρος (sous vide), ενώ ο χώρος και η επίπλωσή του θα διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε μετά το πέρας της διοργάνωσης να μην αφήσουν ίχνη στο βουνό. Τα έσοδα θα διατεθούν για τοπικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Η μεγάλη επιστροφή της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πλέον γεγονός!

 Όσο για το κόστος μιας τέτοιας εμπειρίας, φυσικά και δεν είναι χαμηλό αφού αγγίζει τα $5600, τιμή που συμπεριλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και τα γεύματα.

Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις Αθήνα-Νέα Υόρκη από την United Airlines!

info [email protected]

Πηγή: olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ