Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
28.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΕπισκεφτείτε την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι

Επισκεφτείτε την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι

Οι προσβάσιμες παραλίες της Κύπρου σε ΑΜΕΑ είναι πλέον 48!

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αναβάθμιση υπηρεσιών στις κυπριακές παραλίες, στηρίζει έμπρακτα την προσβασιμότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί από τον ΚΟΤ 48 παραλίες ΑμεΑ, εκ των οποίων 27, με πλήρη προσβασιμότητα και 21 με μερική προσβασιμότητα

- Advertisement -

Τα οικολογικά σταχτοδοχεία της Λάρνακας είναι εδώ

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας ανακοίνωσε ότι τα οικολογικά σταχτοδοχεία θα τοποθετηθούν και φέτος στις δέκα μεγαλύτερες παραλίες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και συγκεκριμένα στις: Φοινικούδες, Μακένζι, Καστέλλα, Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου, Γιαννάδες, Φάρο Περβολιών, Καρέτα Κίτι, ΚΟΤ Πύλα και τις τουριστικές παραλίες Πύλας και Ορόκλινης. Ενδεικτική της περσινής επιτυχίας του έργου είναι η «συγκομιδή» 84.300 αποτσίγαρων συνολικού βάρους 42.15 κιλων! Χάρη στον ειδικό εξοπλισμό και την ανταπόκριση των λουόμενων, όλοι απολαμβάνουν παραλίες απαλλαγμένες από αποτσίγαρα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το Δήμο Λάρνακας και άλλες τοπικές αρχές της επαρχίας και τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Ιουνίου 2017. Στόχος είναι η οριστική λύση στο πρόβλημα με τις γόπες, οι οποίες αλλοιώνουν την ποιότητα και την αισθητική της αμμουδιάς.

Ταξίδεψε στο Λονδίνο στα βήματα του Harry Potter

63 Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν φέτος στις παραλίες της Κύπρου!

Σε 62 παραλίες, 19 Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και στη Μαρίνα Λεμεσού κυματίζει φέτος η γνωστή σε όλους «Γαλάζια σημαία».

Επιπρόσθετα, η Κύπρος κατατάχτηκε και φέτος ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες με εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινά νερά κολύμβησης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ποιότητα Νερών Κολύμβησης, λαμβάνοντας την δεύτερη τιμητική θέση μετά την Μάλτα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι στη συνολική κατάταξη βάση βαθμολογίας για τα νερά κολύμβησης, πρώτη χώρα είναι το Λουξεμβούργο, αναφορικά με τις λίμνες του.

24 εκπληκτικές πλωτές πόλεις του κόσμου

«Η πολιτιστική μας κληρονομιά: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον»

Ένα σύντομο φιλμάκι με την ευκαιρία του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 ετοίμασε η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τη μονάδα οπτικοακουστικών παραγωγών Mediazone του Πανεπιστημίου.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: airnews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ