καιρός 2/11 καλοκαιρία

Απ’ ότι φαίνεται ο καιρός τις επόμενες μέρες θα μας κάνει επιτέλους το χατίρι και θα… μυρίσει καλοκαίρι! Ότι πρέπει θα είναι ο καιρός για εκδρομές τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, με θερμοκρασίες που θα είναι ακόμη και καλοκαιρινές!

- Advertisement -

Ανοιξιάτικο μοτίβο, ηλιοφάνεια και καθαρή ατμόσφαιρα συνθέτουν σήμερα και αύριο το σκηνικό του καιρού, όπως δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ωστόσο, την Κυριακή, θα σημειωθεί ένα μικρό «διάλειμμα» με βροχές και καταιγίδες, που όμως στη συνέχεια θα δώσουν και πάλι τη θέση τους σε υψηλές θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή, 8 Απριλίου, απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη, ήδη στα περισσότερα τμήματα της χώρας, επικρατούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ίσως, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Στο σύνολο της χώρας επικρατεί ηλιοφάνεια και αργά το μεσημέρι αναμένεται να προσεγγίσουμε τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπάρχει πολύ καλή διαύγεια στην ατμόσφαιρα.

Στην Αττική ειδικότερα, η θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 βαθμούς σήμερα και ο βορειοδυτικός άνεμος βοηθά να απομακρυνθεί η αφρικανική σκόνη.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το Σάββατο, 9 Απριλίου, θα είναι μια πολύ καλή ημέρα, με καθαρή ατμόσφαιρα, καλή διαύγεια και ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Την Κυριακή, όμως, από το μεσημέρι και μετά, φαίνεται να μας προσεγγίζει μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης που θα δώσει βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία.

Από τη Δευτέρα πάλι, νωρίς το μεσημέρι, ξαναβελτιώνεται ο καιρός.

Τις περισσότερες μέρες της επόμενης εβδομάδας, η νέα πρόγνωση δείχνει ότι ο καιρός θα είναι καλός, ενώ οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν ακόμα και καλοκαίρι, δηλαδή κοντά στους 26 και 27 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ