Επιβάτης σε πτήση της Emirates επιτέθηκε σε αεροσυνοδούς και περιορίστηκε από το πλήρωμα καμπίνας. Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση Ντουμπάι-Ισλαμαμπάντ.

  • Ένας βίαιος επιβάτης σε πτήση της Emirates επιτέθηκε σε πολλά μέλη του πληρώματος
  • Ένα από τα μέλη του πληρώματος εθεάθη να φέρνει καλώδια για να συγκρατήσει τον απείθαρχο ταξιδιώτη.
  • Τα ενδιαφερόμενα μέρη της αεροπορικής βιομηχανίας εργάζονται για λύσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης της απείθαρχης συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων βελτιωμένων εκθέσεων και καλύτερης εκπαίδευσης του πληρώματος.

Σε μια πρόσφατη πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς το Πακιστάν, ένας μεθυσμένος επιβάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκε λεκτικά αλλά και σωματικά σε μέλη του πληρώματος καμπίνας. Η σύγκρουση κλιμακώθηκε γρήγορα, αναγκάζοντας το πλήρωμα να συγκρατήσει τον επιβάτη μέχρι να προσγειωθεί η πτήση.

Ο βίαιος επιβάτης χτύπησε στο κεφάλι μέλος του πληρώματος καμπίνας

Μεταξύ των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών σε μια πτήση, η αντιμετώπιση απείθαρχων μέχρι και βίαιαων επιβατών φαίνεται να είναι αρκετά ψηλά στη λίστα αυτές τις μέρες. Ένα πρόσφατο περιστατικό σε μια πτήση της Emirates είναι άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα απαράδεκτης συμπεριφοράς επιβατών.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα από τα αεροσκάφη Boeing 777-300ER της Emirates που πετούσε από το Ντουμπάι στο Ισλαμαμπάντ. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν επιβάτη, που φέρεται να έχει μεθύσει, να τσακώνεται με έναν άνδρα μέλος του πληρώματος.

Τα δύο άτομα είχαν λεκτικό και σωματικό καβγά όταν ξαφνικά ο βίαιος επιβάτης επιχείρησε να χτυπήσει στο κεφάλι το μέλος του πληρώματος. Τότε ενεπλάκησαν συνάδελφοί του και καθήλωσαν τον επιβάτη στο πάτωμα μιας καμπίνας business class.

Ενώ δύο άνδρες μέλη του πληρώματος φαίνονται να έχουν ακινητοποιήσει τον επιβάτη στο πάτωμα, μια γυναίκα αεροσυνοδός έφερε καλώδια προκειμένου να του δέσουν τα χέρια. Ενώ τα μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών εκπαιδεύονται να εξουδετερώνουν οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση στο αεροσκάφος προφορικά, υπάρχουν φορές που τέτοιου είδους χειρισμοί του επιβάτη είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η απείθαρχη συμπεριφορά των επιβατών αυξάνεται

Τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που παρατηρείται σχετικά συχνά, η απαράδεκτη συμπεριφορά των επιβατών στα αεροπλάνα αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα περιστατικά περιλαμβάνουν επιβάτες που τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ άλλα περιλαμβάνουν έντονες διαφωνίες με το πλήρωμα πτήσης. Αυξάνονται επίσης οι επιβάτες που επιχειρούν να εισέλθουν βίαια στο πιλοτήριο ή να ανοίξουν εξόδους κινδύνου.

Πρόσφατα, ένας επιβάτης της Alaska Airlines κατηγορήθηκε για επίθεση επειδή προσπάθησε να “μαχαιρώσει” συνεπιβάτες με στυλό. Πέρυσι, ένας επιβάτης προσπάθησε να διαρρήξει το πιλοτήριο ενός Boeing 737 της United Airlines τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Σικάγο για μια πτήση προς το Λος Άντζελες.

Το 2023, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) κυκλοφόρησε ακόμη και μιμίδια με θέμα το Halloween που υπενθυμίζουν στους επιβάτες πως να συμπεριφέρονται στα αεροπλάνα. Περιλάμβανε μια σειρά φωτογραφιών που είχαν σχεδιαστεί για να αποθαρρύνουν τους επιβάτες από το να είναι θορυβώδεις και απείθαρχοι στις πτήσεις.

Το σχέδιο της αεροπορικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων

Με τα αυξανόμενα περιστατικά απείθαρχης συμπεριφοράς επιβατών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία, διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα των αερομεταφορών έχουν συγκεντρωθεί για να βρουν μια λύση. Πέρυσι, αναφέρθηκε ότι η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) πίεζε για αυξημένη συνεργασία σε όλο τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των αρχών του αεροδρομίου, των λιανοπωλητών και άλλων ομάδων για να εμπλακούν επίσης στη διαδικασία.

Ανάμεσα στα πολλά που προτείνονται περιλαμβάνονται βελτιωμένη αναφορά καθώς και καλύτερη εκπαίδευση των μελών του πληρώματος. Ας ελπίσουμε ότι, με αυστηρούς κανόνες, τέτοιες περιπτώσεις θα μειωθούν τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ