Κανόνες, «πρέπει», «μη». Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες συμβάσεις, που είμαστε υποχρεωμένοι από κάποιον άγραφο νόμο, να υπηρετούμε. Ως εδώ!

Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθείτε ό,τι σας προβληματίζει, κάνοντας μόνο πράγματα που σας ευχαριστούν και σας κάνουν να νιώθετε απελευθερωμένοι!

Σας παρουσιάζουμε επτά ταξιδιωτικούς κανόνες που επιβάλλεται να αγνοήσετε, αν θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ζωής. Ανακαλύψτε τους!

Σεργιάνι στις ομορφιές της Ορεινής Αρκαδίας!

Επτά ταξιδιώτικοι κανόνες που πρέπει να αγνοήσετε!

«Μάθετε τα πάντα για τον προορισμό σας»

Το να οργανώσετε λεπτομερώς το ταξίδι σας, πριν ακόμα φτάσετε στον προορισμό σας είναι πλέον ξεπερασμένο. Τα αξιοθέατα που προτείνουν οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και οι οδηγοί μπορεί να εξελιχθούν σε εφιαλτική επιλογή, αφού κατακλύζονται από τουρίστες, που τελικά δεν ανακαλύπτουν τίποτα από την κουλτούρα του κάθε τόπου. Δεν προτείνουμε φυσικά να αγνοήσετε τα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, αλλά να είστε ανοιχτοί στις προκλήσεις, αναζητώντας πιο «ψαγμένα» στέκια.

«Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες»

Η «μόδα» του Instagram έχει δημιουργήσει μια καινούρια ταξιδιωτική νοοτροπία. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται «θα τραβήξω μια φωτογραφία γιατί περνάω υπέροχα» ή ακόμα χειρότερα «θα τραβήξω μια φωτογραφία για να δουν οι φίλοι μου πόσο υπέροχα περνάω».

Διαβάστε ακόμα:
Αυτές είναι οι 10 ασφαλέστερες χώρες για ταξίδια το 2021! Στη μετά πανδημίας εποχή οι καλύτερες επιλογές...

Το ταξίδι αξίζει για τις μοναδικές στιγμές που θα σας προσφέρει, τις αναμνήσεις και τις εικόνες που θα κρατήσετε για πάντα στο μυαλό και την ψυχή σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε καμιά φωτογραφία, όλα αυτά θα σας συντροφεύουν για πάντα.

Τα πιο τρομακτικά αεροδρόμια του κόσμου!

«Μη μιλάτε σε αγνώστους»

Αποφεύγοντας τους προφανείς κινδύνους, πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους που θα συναντήσετε. Είναι σίγουρο ότι θα μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά της πόλης τους, θα σας πουν πού θα φάτε το καλύτερο και πιο οικονομικό φαγητό και ποια είναι τα πιο δημοφιλή σημεία.

«Να έχετε ελαφριά αποσκευή»

Όσοι μπορούν να χωρέσουν τα ρούχα τεσσάρων εβδομάδων σε ένα μικρό σακίδιο αξίζουν βραβείο! Για όλους τους υπόλοιπους, συνιστούμε να αφήσετε, φυσικά, στο σπίτι οτιδήποτε θα σας επιβαρύνει στο κουβάλημα, αλλά να πάρετε μαζί σας τα αγαπημένα σας ρούχα και παπούτσια, αφού είναι καλύτερο να έχετε λίγα περισσότερα, παρά να σας λείψει κάτι.

«Διαγράψτε τα μέρη που επισκεφθήκατε από τη λίστα σας»

Ο κίνδυνος με τις λίστες, που κάποιοι ταξιδιώτες ετοιμάζουν πριν από το ταξίδι τους, είναι να μετατραπεί η απόδραση αυτή σε αγγαρεία. Πηγαίνετε όπου θέλετε, όταν θέλετε και να κάντε ό,τι θέλετε ενώ είστε εκεί. Ένα ταξίδι υποτίθεται ότι θα σας κάνει ευτυχισμένους και όχι περήφανους που σβήσατε κάτι από μια λίστα που φτιάχτηκε δεκαετίες πριν.

Διαβάστε ακόμα:
10 τρόποι να κρατήσετε ζωντανές τις αναμνήσεις από τα ταξίδια σας!

«Πάρτε μαζί σας ένα βιβλίο»

Εκτός του ότι συνήθως στα ταξίδια σας, δεν θα σας μείνει χρόνος για ανάγνωση, είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή, αφού είναι ελαφρύτερο και πιο εύχρηστο. Παράλληλα, θα σας φανεί εξαιρετικά ενδιαφέρον να ξεφυλλίσετε μια τοπική εφημερίδα ή να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση ντόπιων για την καθημερινότητα τους.

Tο «Ιδανικό Παλάτι»:Ένα από τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που θα δείτε ποτέ! Θαυμάστε το!

«Ταξιδέψτε με έναν φίλο»

Πράγματι, το να ταξιδεύετε με έναν φίλο σας θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, αφού εκτός των άλλων θα νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Μερικές φορές όμως, ένα μοναχικό ταξίδι θα σας φέρει πιο κοντά στον εαυτό σας και στις επιθυμίες σας και μπορεί να εξελιχθεί σε εμπειρία ζωής.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ