Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήTravel News«Έρευνα βάρους επιβατών»: Αεροπορική εταιρεία... ζυγίζει τους επιβάτες προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο!

«Έρευνα βάρους επιβατών»: Αεροπορική εταιρεία… ζυγίζει τους επιβάτες προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο!

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία, Air New Zealand να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand ονομάζει «έρευνα βάρους επιβατών», είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το βάρος του φορτίου και την κατανομή των αεροπλάνων, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

- Advertisement -

«Ζυγίζουμε ό,τι πηγαίνει στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στο αμπάρι», δήλωσε ο Άλαστερ Τζέιμς, ειδικός βελτίωσης ελέγχου φορτίου της αεροπορικής εταιρείας. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις τσάντες καμπίνας, χρησιμοποιούμε μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας».

Ωστόσο, το βάρος είναι ένα προσωπικό δεδομένο που δεν θέλουν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατεύσει το απόρρητο των ατόμων, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι έχει κάνει τα δεδομένα ανώνυμα.

Αεροπλάνο της Air New Zealand πετάει στους αιθέρες

Σύμφωνα με το CNN, οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους υποβάλλονται στη συνέχεια στην έρευνα, αλλά δεν θα είναι ορατές στην οθόνη του πράκτορα.

Θα τοποθετήσουν επίσης τις αποσκευές τους σε άλλη ίδια ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα.

«Ξέρουμε ότι το να πατάς στη ζυγαριά μπορεί να είναι τρομακτικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σου, ούτε καν εμείς», είπε ο Τζέιμς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να πατήσουν τη ζυγαριά προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού συμμετείχαν σε έρευνα το 2021, αλλά αυτή για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Ώκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Η εμβληματική πτήση διάρκειας 17 ωρών ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ως βασικός άξονας της στρατηγικής της Air NZ μετά την πανδημία. Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο.

Πηγή: cnn

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ