Etien Pizza Bar, Νέο Ψυχικό

Μπορεί οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα να μας κρατούν μακριά από οτιδήποτε ευχάριστο και χαλαρωτικό , ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έστω και αυτές τις λίγες ώρες της εβδομάδας που έχουμε στη διάθεση μας για να αφιερώσουμε αποκλειστικά στον εαυτό μας, πρέπει να τις περνάμε μέσα στους τέσσερις τοίχους.

Ο καιρός αλλάζει και μαζί με εκείνον και η διάθεση μας, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην ωραιότερη χώρα στον κόσμο και αυτό από μόνο του προδιαθέτει τρία πράγματα: ήλιο, καφεδάκι και καλό φαγητό!

Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε μια κουκλίστικη πιτσαρία στο Νέο Ψυχικό που μοιάζει το εσωτερικό της με…βαγόνι τρένου.

Το Etien Pizza Bar

Το Etien Pizza Bar κάνει την διαφορά από τις κλισέ πιτσαρίες που έχετε συνηθίσει, ντυμένο σε ροζ αποχρώσεις σας καλεί να “επιβιβαστείτε” στο βαγόνι του για ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων.

Τα ζωηρά χρώματα, οι περίτεχνες λεπτομέρειες του χώρου αλλά και τα αρώματα που ξετρυπώνουν από την κουζίνα αυτού του ξεχωριστού εστιατόριου θα σας ανοίξουν την όρεξη ακόμη και αν είστε χορτάτοι. Η παλέτα των χρωμάτων είναι επιλεγμένη ειδικά για να παραπέμπει στα χρώματα των κτιρίων της Νότιας Ιταλίας, εξασφαλίζοντας σας μια ολοκληρωμένη ιταλική εμπειρία σε κάθε μπουκιά αλλά και σε κάθε αντίκρισμα του χώρου!

Το ιταλικό θα λέγαμε μενού δεν περιορίζεται μόνο στην κρατσανιστή λεπτή πίτσα, που μπορείτε να την δοκιμάσετε σε ποικίλες παραλλαγές, αλλά μπορείτε ακόμη και να γευτείτε αυθεντικά ιταλικά μακαρόνια με σάλτσα pesto και όχι μόνο!

Ολοκληρώστε την γευστική εμπειρία σας με το λαχταριστό calzone με λιωμένη nutela και τυρί μασκαρπόνε, περιχυμένο από σως καραμέλας και καραμελωμένα αμύγδαλα.

Η ιστορία πίσω από το Etien Pizza Bar

Δημιουργός αυτού του μαγευτικού “βαγονιού” με προορισμό την Ιταλία είναι ο Ετιέν Τοπαλιάν. Μετά την εμπειρία του στα δημοφιλή στέκια «Papillon» και «40Forty», αποφάσισε να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός pizza bar στο Νέο Ψυχικό, το οποίο βασίζεται στην φιλοσοφία του takeaway.

Από την άλλη δημιουργός των εύγευστων και μοναδικών πιάτων που θα δοκιμάσετε στο Etien Pizza Bar είναι ο σεφ Σπύρος Δημόπουλος. Το μυστικό της αυθεντικότητας των πιάτων που σε τίποτα δεν ξεχωρίζουν από αυτά που θα δοκιμάζατε στην Ιταλία είναι η ζύμη που ωριμάζει σε αργούς ρυθμούς, τουλάχιστον για ένα 24ωρο. Τα δύο βασικά συστατικά της είναι προζύμι ηλικίας 51 ετών και αλεύρι Mulino Quaglia από την Βόρειο Ιταλία, το οποίο είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Info: Σολωμού 3, Νέο Ψυχικό

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ