Όταν παντρεύτηκαν το 2011, ο Mike και η Anne Howard έκαναν κάτι που εξέπληξε τους πάντες.

Οι δύο Νεοϋορκέζοι, οι οποίοι είχαν μόλις αγοράσει ένα σπίτι μαζί και είχαν πάρει προαγωγή στη δουλειά τους, πούλησαν τα περισσότερα από τα πράγματά τους, νοίκιασαν το σπίτι τους και ξεκίνησαν να πραγματοποιήσουν το μακρύτερο ταξίδι του μέλιτος του κόσμου: μια πενταετής περιοδεία σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

kjkjkj

«Το να περιμένουμε μέχρι να γίνουμε 65 ετών και συνταξιούχοι για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο σχέδιο», λέει ο Mike, 39 ετών.

«Ας ταξιδέψουμε όσο είμαστε νέοι και υγιείς», είπαν και οι δυο αποφασιστικά.

1-07-HoneyTrek-FranzJosefGlacier

Αρχικά, ζούσαν με έναν ημερήσιο προϋπολογισμό των 39 δολαρίων ο καθένας, ένα ποσό που κάλυπτε διατροφή, διαμονή, πτήσεις και δραστηριότητες. Στην συνέχεια, έπεσαν κάτω από τα 12,20 δολάρια ανά άτομο, ανά ημέρα και όλα αυτά ενώ ζούσαν καταπληκτικές περιπέτειες, όπως πεζοπορία στην Παταγονία και παμπ-hopping στη Βουδαπέστη.

«Δεν προσπαθούμε να ζήσουμε όσο το δυνατόν φθηνότερα. Προσπαθούμε να ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα», λέει ο Mike.

Οι Howards ξεκίνησαν να ζουν από τις αποταμιεύσεις τους, αλλά τώρα βγάζουν χρήματα ενώ ταξιδεύουν με την online ανταλλαγή ταξιδιωτικών συμβουλών στην ιστοσελίδα honeytrek.com και δίνοντας διαλέξεις.

maasai-mara-honeytrek.com

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές τους, που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει:

Δημιουργήστε ένα ταμείο αποταμίευσης για ταξίδια

Έστω και 10 ευρώ την ημέρα. Πρέπει να έχετε στόχο.

Μην βιαστείτε να τα δείτε όλα γρήγορα

«Θα βγείτε εκτός προϋπολογισμού, αν προσπαθήσετε να δείτε όλα τα αξιοθέατα μιας χώρας. Αντ ‘αυτού, αφιερώστε τον περισσότερο χρόνο σας σε μια συγκεκριμένη πόλη ή χωριό, το οποίο είναι φθηνότερο και πιο διασκεδαστικό», λέει η Anne, 34 ετών. «Θα πρέπει να μείνετε κάπου τουλάχιστον μια εβδομάδα για να πάρετε μια ιδέα για το πώς ζουν οι άνθρωποι εκεί», λέει.

Αποφύγετε προ-κρατήσεις ξενοδοχείων για μακρά παραμονή

Θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές με τα πόδια και όχι online, λέει ο Mike.

Εάν το ξενοδοχείο διαθέτει τον προϋπολογισμό για να κάνει μια ιστοσελίδα και να αγοράζει διαφημίσεις στο Google, τότε θα χρεώνει περίπου πέντε με δέκα φορές περισσότερο από έναν τοπικό ξενώνα.

1-06-IMG 8713

Απαλλαγείτε από τα πλαστικά μπουκάλια νερού

Αν και έχουν ταξιδέψει σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, αμφιβόλου υγιεινής, οι Howards δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε ένα μπουκάλι νερό μιας χρήσεως. «Μπορεί να κοστίζει 2 δολ. ή παραπάνω και είναι φοβερά βλαβερό για το περιβάλλον», λέει ο Mike. Αντ ‘αυτού, γεμίζουν τα μπουκάλια τους με το νερό της βρύσης και στη συνέχεια χρησιμοποιούν ένα φίλτρο, το οποίο χρησιμοποιεί υπεριώδες φως για να σκοτώνει τα βακτήρια, τους ιούς και οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να σας προκαλέσει αρρώστιες.

097-NIreland-Giants56- MG 1096

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ