Προετοιμάζεστε για την επόμενη σας πτήση και αναρωτιέστε πώς θα επιλέξετε την καταλληλότερη θέση και, μάλιστα, χωρίς να επιβαρυνθείτε παραπάνω χρήματα.

- Advertisement -

Δείτε προσεκτικά, ποια είναι η καλύτερη θέση ανάλογα με το γούστο σας και τις επιθυμίες σας και ετοιμαστείτε για ένα από τα πιο απολαυστικά εναέρια ταξίδια σας.

Παράθυρο με θέα Ειδικά, αν το ταξίδι σας είναι πολλές ώρες επιβάλλεται να επιλέξετε τη θέση δίπλα στο παράθυρο. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη θέα πάνω από τα σύννεφα και την εντυπωσιακή ανατολή και δύση του ηλίου από ψηλά. Εξάλλου, κανείς δεν λάτρεψε ποτέ την άβολη μεσαία θέση και τη θέση δίπλα στο διάδρομο. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες οι θέσεις κοντά στο διάδρομο τείνουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε μικρόβια, καθώς όλοι στηρίζονται σε αυτές όταν διασχίζουν τον διάδρομο, κατά την αποβίβαση και επιβίβαση, αλλά και στη διαδρομή από και προς την τουαλέτα την ώρα της πτήσης.

Επίσης, οι θέσεις δίπλα στο παράθυρο ενδείκνυνται και για ύπνο, αφού έχετε μεγαλύτερη άνεση να γύρετε το κεφάλι σας και να κοιμηθείτε για λίγο.

Θόρυβος Στα σύγχρονα αεροσκάφη οι θορυβώδεις κινητήρες jet βρίσκονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Οι θέσεις αυτές, λοιπόν, καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε, αν σας ενοχλεί ο θόρυβος, και να διαλέγετε όσον το δυνατόν πιο μπροστινές θέσεις για περισσότερη ηρεμία. Προσοχή, ισχύει το αντίθετο για τα μικρότερα αεροσκάφη με έλικα, αφού σε αυτά οι μπροστινές θέσεις είναι και οι πιο θορυβώδεις.

Διαλέξτε όσον το δυνατόν πιο μπροστινές θέσεις για λιγότερο θόρυβο.

Διαλέξτε όσον το δυνατόν πιο μπροστινές θέσεις για λιγότερο θόρυβο.

Αναταράξεις Το αεροπλάνο κινείται γύρω από το κέντρο βάρος του, οπότε όσο πιο πολύ στη μέση βρίσκεται η θέση σας, τόσο καλύτερα. Ιδανικότερες θέσεις θεωρούνται αυτές που βρίσκονται ακριβώς πάνω στα φτερά, ενώ οι θέσεις μετά τα φτερά θεωρούνται πιο εκτεθειμένες στις δυσάρεστες αναταράξεις και δεν συστήνονται σε όποιον φοβάται ή δεν νιώθει άνετα με τα ύψη και τα αεροπλάνα. Ακόμη, έρευνα έχει αποδείξει ότι, εκτός από τις μεσαίες θέσεις, για να απολαύσετε μια ομαλότερη διαδρομή, πρέπει να προτιμάτε και τις πολύ πρωινές πτήσεις.

Οι θέσεις ακριβώς πάνω από τα φτερά του αεροπλάνου είναι ιδανικές για εσάς που τρομάζετε ή σας ενοχλούν οι αναταράξεις.

Οι θέσεις ακριβώς πάνω από τα φτερά του αεροπλάνου είναι ιδανικές για εσάς που τρομάζετε ή σας ενοχλούν οι αναταράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ