- Advertisement -

Πανεύκολη και πολύ νόστιμη σαλάτα που μπορείτε να την φάτε για γεύμα. Θα την ετοιμάσετε σε μισή ώρα και θα την ευχαριστηθείτε σίγουρα, πολύ! Αυτή η συγκεκριμένη συνταγή για τη σαλάτα με χαλούμι είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες καθώς δίνει μια πικάντικη και αρωματική γεύση στο χαλούμι επειδή περιλαμβάνει πάστα Harissa (καυτερή πάστα τσίλι) που χρησιμοποιείται ευρέως στο μαγείρεμα της Μέσης Ανατολής!

Αυτό το απλό πιάτο κάνει ένα τέλειο μεσημεριανό γεύμα…Δοκιμάστε τo!

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα Harissa
  • 2 λεμόνια
  • 250g χαλούμι, σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ αγγούρι, (βγάλτε τους σπόρους), ψιλοκομμένο
  • 1 μικρός βολβός μάραθου, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
  • 250γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
  • Λίγα φύλλα ρόκας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τσουχτή, η παραδοσιακή Μανιάτικη συνταγή που θα σας εκπλήξει

Σημ. Τα υλικά αντιστοιχούν σε 4 μερίδες

Εκτέλεση

1.Βάλτε μια κουταλιά της σούπας πάστα Harissa σε ένα μπολ και χυμό του ενός λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε το χαλούμι σε ένα δίσκο ψησίματος με αλουμινόχαρτο και περάστε το παντού με ένα πινέλο με το μείγμα της πάστας. Καλύψτε και μαρινάρετε για 10-15 λεπτά.

2.Τοποθετήστε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το αγγούρι και το μάραθο σε ένα μπολ. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξύδι, προκειμένου να αρωματιστούν καλά. Σκεπάστε και αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά.

3.Ανακατέψτε το γιαούρτι με την υπόλοιπη Harissa και τη μέντα και στύψτε από πάνω το άλλο λεμόνι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Σπαγγέτι aglio e olio: ο ορισμός της απλότητας και της νοστιμιάς - η αυθεντική ιταλική συνταγή

4.Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία. Ψήστε το χαλούμι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν οι φέτες.

5. Για να σερβίρετε τη σαλάτα, απλώστε το μείγμα γιαουρτιού σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, βάλτε από πάνω το ψητό χαλούμι και απλώστε τη σαλάτα και τη ρόκα. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτο: BBC Food

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ