Από τις 26 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου του 1969, ένα από τα εμβληματικότερα ζευγάρια της σύγχρονης ιστορίας,ο John Lennon και η Yoko Ono, πραγματοποίησε μια καθιστική διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Βιετνάμ στη σουίτα 1742, στο ξενοδοχείο Faimont Queen Elizabeth, στο Μόντρεαλ.

Εκεί, οι νεόνυμφοι τότε, John και Yoko ηχογράφησαν και τη διαχρονική επιτυχία τους Give Peace A Chance, παρέα με τους καλύτερους φίλους τους.

- Advertisement -

Τώρα, οι φανατικοί θαυμαστές του θρυλικού ζευγαριού μπορούν, όχι μόνο να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο –κάτι που μπορούσαν να κάνουν έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα- αλλά να νιώσουν, έστω και σ’ ένα ελάχιστο βαθμό, την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στον χώρο τις οχτώ εκείνες μέρες.

7 ρομαντικοί ξενώνες για τα Χριστούγεννα

Τιμώντας τον John και τη Yoko, το ξενοδοχείο πρόσφατα αναδιαμόρφωσε την εν λόγω σουίτα, η οποία πλέον διαθέτει mid-century χαρακτηριστικά, καθώς και αντικείμενα από την πραγματική διαμαρτυρία του ζευγαριού. Πάνω από το κρεβάτι, έχουν τοποθετηθεί τα ίδια συνθήματα που ο τραγουδιστής και η αγαπημένη του είχαν γράψει πάνω σε χαρτόνι και είχαν κολλήσει στα παράθυρα.

Στο σαλόνι παρατηρεί κανείς, ότι οι στίχοι από τον ύμνο της ειρήνης που τραγούδησε το iconic ζευγάρι είναι χαραγμένοι στο τοίχο, ενώ ένα installation περιλαμβάνει φωτογραφίες, videos κι άλλο σχετικό υλικό. Highlight της παραμονής, ίσως, να αποτελεί το σύστημα Virtual Reality που προσφέρει το ξενοδοχείο και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν, μέσα από τα ίδια τους τα μάτια, όσα είδαν ο Lennon και η Ono το 1969.

Ξενοδοχεία που δεν θα πιστεύετε πως υπάρχουν! (βίντεο)

lennon-suite-3.jpg

lennon-suite-4.jpg

 

lennon-suite-5.jpg

lennon-suite-2.jpg

lennon-suite.jpg

John & Peace

Είναι γνωστή η τεράστια ακτιβιστική δράση του μυθικού Σκαθαριού υπέρ της ειρήνης, για την οποία μιλούσε ασταμάτητα σε κάθε τραγούδι και δήλωσή του, ακόμα περισσότερο μετά τη διάλυση των Beatles. Ακολουθούν τρεις αξέχαστες ατάκες του περί ειρήνης:

«Η ειρήνη δεν είναι κάτι που εύχεσαι. Είναι κάτι που δημιουργείς, κάτι που κάνεις, κάτι που είσαι και κάτι που δίνεις»

«Αν όλοι ζητούσαν ειρήνη, αντί για μία ακόμα τηλεόραση, τώρα θα επικρατούσε ειρήνη»

«Αν η ειρήνη είναι αυτό που αναζητάς, δεν θα το καταφέρεις με πόλεμο»

lennon-suite-6.jpg

Δείτε το video από το τραγούδι-θρύλο στην ιστορία της μουσικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ