Φαβέλες
- Advertisement -

Ανησυχίες εκφράστηκαν για το επικίνδυνο κλίμα που επικρατεί στη Βραζιλία, ειδικά σε ό,τι αφορά τις Φαβέλες. Το 2016 οι Ολυμπιακοί Αγώνες έστρεψαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη Βραζιλία. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μέσων εστίασαν στους ίδιους τους αγώνες.

Επίσης, αν φεύγεις για Βραζιλία. Περίμενε! Δες πού πρέπει να πας…

Συγκεντρώσαμε 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις παραγκουπόλεις της Βραζιλίας

  • Ο πιο συνηθισμένος όρος είναι “φαβέλες”. Το όνομα προέρχεται από τον καιρό του πολέμου, καθώς οι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του βραζιλιάνικου εμφυλίου που αναζητούσαν καταφύγιο γέμισαν τους λόφους με φαβέλες.
φαβέλες
  • Οι παραγκουπόλεις αναπτύχθηκαν όσο η μετανάστευση αυξανόταν. Από τη στιγμή που τα κανονικά σπίτια είχαν ακριβύνει πολύ, οι φτωχότεροι στράφηκαν προς τις φτωχικές αλλά φθηνές συνθήκες που προσέφεραν οι φαβέλες στα περίχωρα τω μεγαλουπόλεων, όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο.
  • Περίπου 6% του πληθυσμού της Βραζιλίας ζει στις φαβέλες. Σήμερα υπάρχουν περίπου 1000 φαβέλες στο Ρίο και 1600 στο Σάο Πάολο.
  • Μια τυπική φαβέλα έχει φτωχές υποδομές, οδηγώντας σε δυσκολίες στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.
Φτιάξτε caipirinha σύμφωνα με την αυθεντική βραζιλιάνικη συνταγή
Φαβέλες
  • Οι ασθένειες θερίζουν στις φαβέλες, αφού οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Οι κίνδυνοι για την υγεία οφείλονται στον υπερπληθυσμό, στη ρύπανση και την έλλειψη συστημάτων αποκομιδής αποβλήτων. Το προσδόκιμο ζωής στις φαβέλες ανέρχεται περίπου στα 48 έτη, ενώ ο εθνικός μέσος όρος ζωής είναι τα 68 έτη.

Η εγκληματικότητα στις Φαβέλες

  • Οι φτωχές συνθήκες ζωής στις φαβέλες συχνά τροφοδοτούν το έγκλημα. Το εμπόριο ναρκωτικών ανθεί, με πρωταγωνιστές νεαρά αγόρια και εφήβους που είναι τέσσερις με πέντε φορές πιο πιθανό να πεθάνουν πριν τα 21, όπως αναφέρει η The Guardian.
  • Οι συμμορίες δεν ανοίγουν πόλεμο μόνο εναντίον άλλων παραγκουπόλεων της Βραζιλίας, αλλά και εναντίον της αστυνομίας, ειδικά το καλοκαίρι του 2016, όταν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διορίσει αμέτρητες μονάδες καταστολής της αστυνομίας.
Βραζιλία: Το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο αναβάλλεται επ' αόριστον!
  • Παρόλο που οι μονάδες αυτές αρχικά αύξησαν την ασφάλεια όταν πρωτοεμφανίστηκαν το 2008, πρόσφατα έχουν προκαλέσει μεγάλη διένεξη, αφού η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της αστυνομίας έχει προκαλέσει το θάνατο πολιτών.
  • Παρά τις φτωχές αυτές συνθήκες, η ζωή στις φαβέλες έχει αρχίσει να βελτιώνεται. ΜΚΟ, όπως η Community in Action, εστιάζει στην αειφόρο ανάπτυξη της κοινότητας στις βραζιλιάνικες παραγκουπόλεις.
  • Πολλά σπίτια έχουν πλέον πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, όπως τηλεόραση και ίντερνετ. Επιπλέον, μικρές επιχειρήσεις κάνουν πρόοδο σταδιακά στις κοινότητές τους, προσφάτως στον τομέα του τουρισμού.

Παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας πρέπει να προχωρήσουν σε πιο δραστικά και αξιόλογα μέτρα για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης στις βραζιλιάνικες φαβέλες.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ