Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι πόλη στη νοτιοανατολική Βραζιλία, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας. Το «διαμάντι» της Βραζιλίας, συνήθως γνωστό ως Ρίο, παρονομάζεται επίσης ως Cidade Maravilhosa – «η θαυμάσια πόλη».

Ο κόλπος Γκουαναμπαρά ανακαλύφθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1502 και σε αυτή την ημερομηνία οφείλει η πόλη το όνομά της, καθώς Ρίο ντε Τζανέιρο σημαίνει “ο ποταμός του Ιανουαρίου”.

Παγκοσμίως γνωστό, καθώς φιλοξενεί το πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Αξίζει να επισκεφτείτε το λόφο Κορκοβάντο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, ύψους 39,6 μέτρων, σήμα κατατεθέν της πόλης και ένα από τα επτά θαύματα του νέου κόσμου.

Αγαπημένες στο κοινό είναι και οι παραλίες του Ρίο, με διασημότερη την παραλία Copacabana με 4.5 χλμ. μήκος, μπροστά από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο. Άλλη μία πολύ γνωστή παραλία είναι η Ipanema όπου βρίσκεται στην πλούσια ομώνυμη συνοικία. Όμως, για να μην σας κρατάμε και στο σκοτάδι, μερικές παραλίες κρύβουν μια άσχημη αλήθεια… μόλις δείτε αυτές τις φωτογραφίες θα ξεχάσετε όσα ξέρατε για τις παραλίες του!

Ανακαλύψτε το «διαμάντι της Βραζιλίας», σε ένα εντυπωσιακό δίλεπτο video:

Ρίο ντε Τζανέιρο: Παγκόσμια πρωτεύουσα της αρχιτεκτονικής για το 2020

Η Unesco ανακοίνωσε ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2020.

“Η πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Αρχιτεκτονικής υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση της UNESCO και της UIA να διατηρήσουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά στο αστικό περιβάλλον” δήλωσε ο Ernesto Ottone R, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για θέματα πολιτισμού της Unesco. “Μέσα από την ποικιλία και την ποιότητα των δραστηριοτήτων, η Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Αρχιτεκτονικής στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα επιδείξει τον κρίσιμο ρόλο της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.”

Museum of Tomorrow by Santiago Calatrava

Στην Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Αρχιτεκτονικής προορίζεται να καθιερωθεί ένα διεθνές φόρουμ, όπου θα μπορούν να αναζητηθούν λύσεις σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτιστική κληρονομιά, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική.

Ως πρώτη παγκόσμια πρωτεύουσα της αρχιτεκτονικής, το Ρίο ντε Τζανέιρο θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα “All the worlds. Just one world” και θα προωθήσει τον στόχο “Να κάνουμε τις πόλεις και τους ανθρώπινους οικισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες “.

Niteroi Museum of Contemporary Art, Oscar Niemeyer

Η UNESCO, τα UIA και τα τοπικά ιδρύματα θα οργανώσουν δραστηριότητες για την προώθηση σχεδίων που περιλαμβάνουν αρχιτέκτονες και πολεοδόμους καθώς και φορείς χάραξης πολιτικής, κοινωνικούς φορείς και επαγγελματίες από άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών και συγγραφέων, σε ένα ανοιχτό και δημιουργικό χώρο διαλόγου και καινοτομίας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ