Αφού δεν μπορούμε εμείς να ταξιδέψουμε και (μεταξύ άλλων) να δοκιμάσουμε νέες και διαφορετικές γεύσεις ας φέρουμε στα σπίτια μας έστω την αίσθηση ότι είμαστε… αλλού μέσω της κουζίνας μας! Εν προκειμένω φέρνουμε στο τραπέζι μας το Μεξικό!

Τι λέτε λοιπόν, να φέρετε το Μεξικό στο τραπέζι σας και το εντυπωσιάσετε την οικογένεια σας, με αυτή την νοστιμότατη παραλλαγή του μεξικάνικου τσίλι con carne και αντί για μοσχαρίσιο κρέας να το φτιάξετε με κοτόπουλο; Είναι άλλωστε πολύ απλή για να την ετοιμάσετε!

Όπως και το τσίλι con carne, αυτό το τσίλι chicken έχει να κάνει με το μείγμα αρωματικών μπαχαρικών αλλά και με μια πινελιά σοκολάτας που προστίθεται στο τέλος. Επίσης, όπως το τσίλι con carne, είναι ένα εξαιρετικό πλήρες γεύμα και μάλιστα έχει ακόμη καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα!

Για την προετοιμασία του φαγητού θα χρειαστείτε λιγότερο από 30′ ενώ γι ανα το φτιάξετε 30′ με 1 ώρα. Η συνταγή είναι για 4. μερίδες

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ – 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκούπάπρικα
1 ματσάκι κόλιανδρο, τα φύλλα ψιλοκομμένα
4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και χωρίς κόκαλο, κομμένα σε κομμάτια
2 x 400γραμ. μαύρων φασολιών, (στραγγίζονται και ξεπλένονται)
250γραμ. τοματοπέλτε
200ml ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2–3 κομματάκια μαύρη σοκολάτα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαβάστε ακόμα:
Bornholm: Tο κουκλίστικο νησάκι της Δανίας που από αδιάφορο θέρετρο έγινε το hot spot της Σκανδιναβίας!

Για το σερβίρισμα

Βρασμένο ρύζι basmati
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
Sour Cream

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε απαλά το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη δάφνη, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό.

Προσθέστε το κοτόπουλο, τα φασόλια, τον τοματοπελτέ, τον ζωμό, το ξίδι μηλίτη και το αλάτι. Αφήστε να βράσει, μετά χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ανακατέψτε τη σοκολάτα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε επιπλέον, αν θέλετε. Ρίξτε από πάνω τα φύλλα κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι basmati , φέτες αβοκάντο και μια κουταλιά ξινή κρέμα (sour cream).

Tips

H συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί για περισσότερα άτομα αν προσθέσετε περισσότερα φασόλια ή κοτόπουλο, ή αν διπλασιάζοντας ή και τριπλασιάζοντας τα συστατικά και προσθέτοντας επιπλέον συνοδευτικά όπως τορτίγια, jalapeños και σαλάτα!

Καλή σας όρεξη!

Φωτο BBC food

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ