Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
20 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsFinancial Times: Εξυμνούν τα Ζαγοροχώρια, την άγρια ομορφιά του Βοϊδομάτη και την...

Financial Times: Εξυμνούν τα Ζαγοροχώρια, την άγρια ομορφιά του Βοϊδομάτη και την ηπειρώτικη κουζίνα

Οι Financial Times τονίζοντας πως στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι 360 μοίρες/365 ημέρες τον χρόνο, αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τον ηπειρωτικό προορισμό, ο οποίος όχι μόνο σε μαγεύει με το φυσικό του περιβάλλον αλλά και σε «αιχμαλωτίζει» σε μία μοναδική εμπειρία με το πλήθος δραστηριοτήτων του.

Το βρετανικό μέσο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τον ήλιο και τις καταπληκτικές θάλασσες της, κάνοντας ένα υπέροχο οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια.

- Advertisement -
Νεγάδες Ζαγορίου

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο φαράγγι του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη, όπου όπως διαπίστωσε και η δημοσιογράφος Κάθριν Φεργουέδερ, το νερό είναι πάντα παγωμένο, ακόμα και το καλοκαίρι.

Extreme sports - Βοϊδομάτης
Βοϊδομάτης
Φαράγγι Βίκου
Φαράγγι Βίκου

Γράφοντας απλώς όλα όσα παρατηρεί, η βρετανή δημοσιογράφος ένιωσε απόλυτα εναρμονισμένη με τη άγρια ομορφιά των βουνών αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων.

«Ο ήχος των κουδουνιών των προβάτων αντηχεί στις πλαγιές των λόφων στην Αρίστη. Τα άγρια ​​κυκλάμινα, που φαίνονται να ανθίζουν  σαν από θαύμα  μέσα στο γυμνό βράχο, χρησιμοποιήθηκαν από τους περιβόητους Βικογιατρούς τον 18ο  αιώνα», σημειώνει στο άρθρο.

Αρίστη Ζαγόρι
Αρίστη

Από το άρθρο φυσικά δεν λείπει και η γλαφυρή και εμπεριστατωμένη περιήγηση στο Μονοδένδρι, στην πανέμορφη δρακόλιμνη της Τύμφης , στην σκάλα του Βραδέτου «με τα περισσότερα από χίλια λιθόστρωτα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στην πλαγιά του βουνού προς το χωριό», στην Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, αλλά και στην γέφυρα της Κλειδωνιάς, ενώ διαβάζοντας κανείς για την τοπική γαστρονομία νιώθει την παράδοση να φρεσκομυρίζει από τόσο μακριά.

Μονοδένδρι
Μονοδένδρι
Βαρδέτο Ζαγορίου και Σκάλα Βαρδέτου
Βραδέτο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,267LikesΚάντε Like
88,569 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ