Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
25.6 C
Athens
ΑρχικήΝομός ΒοιωτίαςΑράχωβαΜετά το σκι τι; Δες τις πιο fun εμπειρίες που θα ζήσεις...

Μετά το σκι τι; Δες τις πιο fun εμπειρίες που θα ζήσεις στην Αράχωβα για να μην βαρεθείς στιγμή!

Ανακαλύψτε την extreme πλευρά τoυ Παρνασσού και εκτοξεύστε την αδρεναλίνη στα ύψη!

Από τους Κατερίνα Φωτοπούλου, Γιώργο Λ. Παπαχατζή 

- Advertisement -

Πεζοπορία
Trekking Hellas Παρνασσού, Τ. 22670 31901, www.trekking.gr 

Μέσα από διεθνή, αρχαία και σύγχρονα µονοπάτια ανακαλύψτε το φυσικό κάλλος της περιοχής. Το αρχαίο µονοπάτι των Δελφών, το διεθνές µονοπάτι Ε4 και περισσότερα από 20 δίκτυα θα σας «µυήσουν» στις κρυµµένες οµορφιές της φύσης!

Ιππασία
Λιβάδι, Τ. 22670 31298, Μ. 6972 296169

Αν φλερτάρετε έντονα µε την ιδέα να ιππεύσετε ένα άλογο ή να απολαύσετε µια έφιππη βόλτα µέσα στη φύση, τότε ο έµπειρος εκπαιδευτής Παναγιώτης Σπηλιώτης κάνει την επιθυµία σας πραγµατικότητα στον ειδικά διαµορφωµένο χώρο στο Λιβάδι, δίπλα στο Ati Café (€20/τα 30’).

Ορειβασία-Αναρρίχηση
Σύλλογος Χιονοδροµίας Ορειβασίας Αράχωβας, Μ. 6985 858019

Απολαύστε συναρπαστικές αναβάσεις στις πλαγιές του Παρνασσού, της Γκιώνας, της Οίτης και όχι µόνο και εκµεταλλευτείτε την ευκαιρία να αναρριχηθείτε σε βραχώδη φυσικά πεδία και απόκρηµνες πλαγιές!

Ποδήλατα & Jeep 4Χ4
Trekking Hellas Δελφών, Τ. 22670 31901, www.trekking.gr

Γνωρίστε το άγνωστο πρόσωπο του Παρνασσού µέσα από ορεινές διαδροµές µε ένα ποδήλατο! Αν όµως ανήκετε στους λάτρεις της περιπέτειας, τότε τι καλύτερο από µια βόλτα µε Jeep 4X4; (€30 η βόλτα µε ποδήλατο, διάρκεια 3 ώρες).

Ποδήλατα για city roads & ορεινές διαδροµές
Snow Republic Ski Shops, Αράχωβα, T. 22670 31552, www.skischool.gr 

Το γνωστό κατάστηµα Snow Republic Ski Shops, µε την πλούσια γκάµα σε εξοπλισµό σκι και αξεσουάρ για τις ορεινές σας εξορµήσεις, από φέτος σύστησε και τη νέα υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων σε διάφορους τύπους της Specialized (mountain bikes, bmx και fitness). Tip: Για διαδροµές στα χιόνια… επιλέξτε το Fat Boy! Επίσης µπορείτε να συµµετάσχετε και σε οργανωµένα groups µε οδηγό! (€20/4 ώρες, € 30/1 µέρα, κατόπιν συνεννόησης).

Πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι 
Εύκολη και βατή, η πεζοπορική οδός Δελφοί-Κωρύκειον Άντρον καλύπτει µια απόσταση περίπου 9 χλµ., που µπορεί κανείς να διανύσει σε 3,5 ώρες! Η διαδροµή, που πατάει πάνω στο αρχαίο λαξευτό µονοπάτι το οποίο ένωνε τον ιερό χώρο µε το Κωρύκειον Άντρον, ξεκινά από τον πλάτανο των Δελφών, διασχίζει το Κρόκι και συνεχίζει ανηφορικά µέχρι την είσοδο του σπηλαίου…

Snowmobiles
Αγόριανη, Μ.6972 875592

Αν θέλετε να νιώσετε την καρδιά σας να χτυπά δυνατά την ώρα που διασχίζετε χιονισµένα… µονοπάτια στον Παρνασσό ανάµεσα σε έλατα, η ιδανική επιλογή είναι µε ένα snowmobile! (€25/15’)

Αλεξίπτωτο πλαγιάς
Μ. 6942 063154, www.paraglidingfun.gr

Νιώστε την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και αγναντέψτε από ψηλά την Αράχωβα, το Λιβάδι, τους Δελφούς, τον κόλπο της Ιτέας και του Γαλαξιδίου, κάνοντας µια διθέσια πτήση parapente δίπλα στον έµπειρο εκπαιδευτή και πρωταθλητή Ελλάδας στο αλεξίπτωτο πλαγιάς Γιάννη Ξηρό (διάρκεια 15΄-50’, από €60-€120).

Skydive Athens
Αεροδρόµιο Κωπαΐδας, Μ. 6970 300222, www.skydive-athens.gr

Μια µοναδική αίσθηση ελευθερίας, η αδρεναλίνη στα όρια και µοναδικές εικόνες από ψηλά, που ταξιδεύουν το βλέµµα! Η ελεύθερη πτώση είναι αναµφισβήτητα µια once in a lifetime εµπειρία, που µπορεί να ζήσει κανείς και το πρότυπο κέντρο αλεξιπτωτισµού Sky Dive Athens είναι η µοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την προσφέρει, έχοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και άδειες τόσο από την Ελληνική όσο και από την Αµερικανική Οµοσπονδία Αλεξιπτωτισµού.

Άλμα tandem
Το άλµα tandem είναι ο ευκολότερος τρόπος για να µυηθείτε στον συναρπαστικό κόσµο της ελεύθερης πτώσης. Μετά από µια σύντοµη ενηµέρωση στο έδαφος, ετοιµαστείτε για… απογείωση! Αφού προσδεθείτε µε ασφάλεια στον έµπειρο εκπαιδευτή σας µέσω µιας ειδικής εξάρτησης, θα εγκαταλείψετε το αεροσκάφος από το ύψος των 4.200 µ. (14.000 πόδια). Η αίσθηση της ελεύθερης πτώσης µε ταχύτητα περίπου 125 mph (σχεδόν 200 χλµ/ώρα) θα διαρκέσει σχεδόν για ένα λεπτό, πριν ο εκπαιδευτής ανοίξει το αλεξίπτωτο. Θα πετάξετε µαζί για άλλα 5-7 λεπτά, πριν προσγειωθείτε µε ασφάλεια στο γρασίδι της ζώνης ρίψεων.

Services
• Ελεύθερη πτώση µαζί µε εκπαιδευτή – tandem skydives
• Εκπαίδευση για την απόκτηση πτυχίου ελεύθερης πτώσης
• Αγωνιστικό skydiving

Fast info:

• 15’ πτήσης µε τελευταίας τεχνολογίας µε 18θέσιο αεροπλάνο ειδικό για skydiving
• 1΄ ελεύθερης πτώσης από τα 14.000 πόδια µε 220χµλ/ώρα
• 5-6΄πτήσης µε το αλεξίπτωτο πριν προσγειωθείτε οµαλά στον χώρο προσγείωσης από γρασίδι
• Δυνατότητα καταγραφής της όλης εµπειρίας από επαγγελµατίες cameramen σε HD
• Παρέχεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισµός (το µόνο που χρειάζεστε είναι ένα άνετο αθλητικό ντύσιµο)
• Δεν υπάρχει όριο ηλικίας
• H εµπειρία ολοκληρώνεται σε λιγότερες από 2 ώρες
• Μπορείτε να το κάνετε µαζί µε την παρέα σας, αφού εξυπηρετούνται ταυτόχρονα µέχρι και 8 άτοµα
• Εύκολη πρόσβαση από την Ε.Ο. Αθηνών-Λαµίας µε αυτοκίνητο ή και ΚΤΕΛ

Εκπαίδευση
Το πρόγραµµα AFF (Accelerated Free Fall) αποτελεί την πιο σύγχρονη, ταχεία και αποτελεσµατική µέθοδο εκπαίδευσης στην ελεύθερη πτώση (skydiving), επιτρέποντας σε αρχάριους µαθητές να γίνουν αυτόνοµοι skydivers µέσα σε λίγες µόνο µέρες. Το πρώτο άλµα µπορεί να γίνει την πρώτη ήδη µέρα της εκπαίδευσης, ύστερα από επίγειο µάθηµα 6-7 ωρών. Κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης ο µαθητής συνοδεύεται από εκπαιδευτές, οι οποίοι τον καθοδηγούν στον αέρα, επιταχύνοντας έτσι την αφοµοίωση των τεχνικών.

Fast info: 

• Οι πιο έµπειροι Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτές
• Τελευταίας τεχνολογίας αεροπλάνο και άριστα διατηρηµένος εξοπλισµός
• Μάθετε να κάνετε skydiving µόνοι σας σε 7 άλµατα
• Όλα τα άλµατα γίνονται από τα 14.000 πόδια
• Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εκπαίδευση από 3 ηµέρες µέχρι και 7 µήνες
• Διεθνώς αναγνωρισµένη πιστοποίηση
• Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 16 χρονών

Πατινάζ

Λιβάδι, Τ. 22670 31882

Επιδοθείτε σε µοναδικές φιγούρες πάνω στον πάγο στο παγοδρόµιο Μountain Ice στο Λιβάδι, που φέτος µάλιστα το συναντάµε… στεγασµένο! Τip: Οι λάτρεις του υγρού στοιχείου δεν έχετε παρά να κάνετε και µια βουτιά στη θερµαινόµενη πισίνα! Στα συν το cozy café και εστιατόριο (από €10/1 ώρα).

Ποδόσφαιρο & Τένις 
Wemplay Club, Ισώµατα Μακρισαίου, Λιβαδειά, Μ. 6980 297428, www.wemplayclub.com

Στις ολοκαίνουριες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Wemplay Club στη Λιβαδειά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε παιχνίδια ποδοσφαίρου (σε 1 γήπεδο 9Χ9, το οποίο χωρίζεται και σε 2 6Χ6) αλλά και τένις (σε 2 γήπεδα). Στις παροχές του περιλαµβάνονται επίσης σετ προπόνησης, αποδυτήρια, προνοµιακές τιµές σε επώνυµα είδη, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε café αλλά και παιδική χαρά. Καθηµερινά 15:00 -23:00.

Θαλάσσια σπορ


Για ιστιοπλοΐα, κανό, windsurfing και όχι µόνο όλοι οι δρόµοι οδηγούν από το Δίστοµο και την Ιτέα µέχρι το Γαλαξίδι! Για τους λάτρεις της κατάδυσης ιδανική είναι η παραλία του Διστόµου.

Τένις
SANTA MARINA ARACHOVA RESORT & SPA, Καλανάκι, Αράχωβα, Τ. 22670 31230-2, www.santamarina-arachovaresort.gr 

Οι λάτρεις του τένις µπορείτε να απολαύσετε τη διαµονή σας χωρίς να αποχωριστείτε στιγµή το αγαπηµένο σας σπορ, αφού το κλειστό γήπεδο στο Santa Marina Arachova Resort & Spa είναι ιδανικό για µερικά σετ. Στα συν και η παροχή εκπαιδευτή on request.

Πηγή: Αrachova Magazine 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν μόνο με ένα κλικ.

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,378 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ