H οικογένεια Ρότσιλντ είναι διακεκριμένη οικογένεια γερμανοεβραίων τραπεζιτών, με σημαντική επιρροή στην οικονομικοπολιτική ιστορία της Ευρώπης.

Γενάρχης της δυναστείας θεωρείται ο Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ (1743-1812), ο οποίος έλαβε το επίθετο Ρότσιλντ (στα γερμανικά «κόκκινη ασπίδα») από το σήμα της επιχείρησης του πατέρα του, που διατηρούσε ενεχειροδανειστήριο στη Φραγκφούρτη, όπου και γεννήθηκε.

Αποτέλεσμα εικόνας για rothschild villa corfu

Αποτέλεσμα εικόνας για σπιτι ροτσιλντ κερκυρα

Ο Μάγερ εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως οικονομικός σύμβουλος του εκλέκτορα της Έσης και έστησε την πρώτη του επενδυτική τράπεζα στη γενέτειρά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για σπιτι ροτσιλντ κερκυρα

Πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και ίδρυσε υποκαταστήματα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, με επικεφαλής τους πέντε γιους του: Άμσελ Μάγιερ Ρότσιλντ (1773-1855) στη Φραγκφούρτη, Σάλομον Μάγιερ Ρότσιλντ (1774-1855) στη Βιέννη, Νάθαν Μάγιερ Ρότσιλντ (1777-1836) στο Λονδίνο, Κάλμαν Μάγιερ Ρότσιλντ (1788-1855) στη Νάπολη, Τζέιμς Μάγιερ Ρότσιλντ (1792-1868) στο Παρίσι. Βασικός κανόνας του πατρός Ρότσιλντ, την οποία μετέδωσε στα παιδιά του, ήταν ότι οι επιχειρήσεις δεν θα έπρεπε να ξεφύγουν από τα χέρια της οικογένειας, που θα τους επέτρεπε να κρατήσουν σε πέπλο μυστικότητας το μέγεθος του πλούτου τους και τα επιχειρηματικά τους επιτεύγματα.

Ανατριχίλα: Τα 8 πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ευρώπη

Μεγάλη ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ρότσιλντ έδωσαν η Γαλλική Επανάσταση και οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι (1792-1815). Την περίοδο αυτή χρηματοδοτούσαν με δάνεια τα διάφορα εμπόλεμα μέρη και εμπορεύονταν σιτηρά, βαμβάκι, αποικιακά προϊόντα και όπλα. Είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργατών, που περιλάμβανε ιδιωτικό ταχυδρομείο και υπηρεσία πληροφοριών.

Οι Ρότσιλντ είναι μία από τις αγαπημένες ασχολίες των συνωμοσιολογούντων. Τους έχουν κατατάξει στους «Πεφωτισμένους» («Illuminati»), τις 13 οικογενειακές δυναστείες που κυβερνούν τον κόσμο, μαζί με τους Ροκφέλερ, τους Ντιπόν, τους Βάντερμπιλντ, τους Μπους κ.ά.

Αποτέλεσμα εικόνας για rothschild

Ο λόρδος Rothschild είναι πολύ απλός άνθρωπος, λέει ο δημοσιογράφος Θωμάς Κατσαρός και εκδότης του περιοδικού My Kerkyra που είχε την ευκαιρία να τον συναντήσει, όταν είχε βοηθήσει οικονομικά το δήμο Κασσωπαίων και αργότερα να τον επισκεφθεί στο σπίτι του και να μιλήσει μαζί του για διάφορα πράγματα. Είνας ένα πολύ απλός άνθρωπος και πιο συγκεκριμένα “Δεν είναι αυτό που διαβάζω και που λέει ο κόσμος, βεβαίως, πάντα υπάρχουν μύθοι για ανθρώπους με πολλά χρήματα. Είναι πολύ απλός άνθρωπος, βγαίνει στην περιοχή, στις μικρές ταβέρνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για rothschild family

Ξέρω ότι έχει κάνει αρκετά πράγματα για την περιοχή, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλο θέμα με τις κοινότητες και τους δήμους. Κάτι που κάνει τα τελευταία 4 χρόνια, είναι ότι πληρώνει 2 άτομα τα οποία φυλάνε το βράδυ για τις πυρκαγιές. Βοηθάει αρκετά όσους ανθρώπους έχουν πραγματικά ανάγκη με πολύ διακριτικό τρόπο. Αλλά για να δείτε το μέγεθος της υπερβολής, άκουσα ότι θα με περίμεναν βατραχάνθρωποι να με πυροβολήσουν, καθώς θα πήγαινα στο σπίτι του, πράγμα το οποίο δεν  συνέβη ποτέ. Ούτε σε ανθρώπους που κάνουν το μπάνιο τους στην περιοχή του κτήματός του, δεν έχει απαγορέψει ποτέ την είσοδό τους.” όπως γράφει ο κος Θωμάς Κατσαρός.

Ο λόρδος Jacob Rothschild μίλησε με λατρεία πριν χρόνια για το νησί μας, το οικοσύστημα του Ερημίτη και άλλα στον Κερκυραίο δημοσιογράφο και εκδότη λέγοντας: “Είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο και ευλογημένο νησί, με πάρα πολλά πράγματα για να κάνει ο επισκέπτης, από τα πιο όμορφα, όπως το να κάνεις μπάνιο σε παραλίες που τα δέντρα είναι μέσα στη θάλασσα,όμως, υπάρχουν και παραλίες με βοτσαλάκι ή με ψιλή άμμο. Το νησί είναι κατάφυτο από ελιές.  Έχουμε εναλλαγές τοπίων, για παράδειγμα είναι έντονη η διαφορά ανάμεσα στη Παλαιοκαστρίτσα και το Χαλικούνα.

Στα βόρεια, στην περιοχή που μένω υπάρχουν λοφίσκοι γεμάτοι πράσινο που κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα, υπάρχουν μικρά ακρωτήρια και παραλίες που δεν πηγαίνει καθόλου ο δρόμος. εκεί έχουμε και ένα θέμα με το ΤΑΙΠΕΔ που θέλει να πουλήσει ένα κομμάτι και έχει βρει απέναντί του, τους κατοίκους. Είναι μια πανέμορφη περιοχή με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και μοναδικά μονοπάτια μέσα στο πράσινο, χωρίς να υπάρχει κανένα κτίσμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για rothschild family

Ο επισκέπτης μπορεί να δει διάφορα πουλιά, να δει τη βίδρα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Κέρκυρα, υπάρχει στον Ερημίτη και απέναντι στην Αλβανία. Είναι ένα πανέμορφο μέρος, στο οποίο δεν οδηγεί κάποιος δρόμος στις παραλίες και έχει πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά. Όμως, η Κέρκυρα είναι εγκαταλελειμμένη γι’ αυτό  και είμαι απογοητευμένος. Στα χρόνια που προηγήθηκαν, δεν δόθηκε σημασία από όσους πέρασαν με την εξουσία στα χέρια τους και πολλοί βουλευτές δεν έδωσαν καθόλου σημασία. Από το 1994 που έγινε η Σύνοδος Κορυφής και πήρε μια πρόχειρη ανάπτυξη το νησί, αφού δείξαμε για λίγο καιρό πράγματα τα οποία δεν ήταν και τέλεια φτιαγμένα, από τότε είναι εγκαταλελειμμένο.

Αποτέλεσμα εικόνας για rothschild family

Πού είναι αυτά τα πράγματα που έπρεπε να γίνουν στην Κέρκυρα; Ο επισκέπτης βλέπει ότι οι δρόμοι είναι στενοί. Σέβομαι το ιδιαίτερο, το νησί έχει ιδιαίτερο χρώμα, έχει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στο να γίνουν κάποια έργα. Όμως, δεν μπορεί οι δρόμοι να είναι στενοί, όσο ήταν το ’70 και το ’80. Νομίζω ότι φταίμε και εμείς οι ντόπιοι, που δεν πήραμε μερικά πράγματα στα χέρια μας.”

Αποτέλεσμα εικόνας για rothschild villa corfu
Η πολυτελής βίλα των Ρότσιλντ, που είναι γνωστή και ως «θερινό Κένσιγκτον», βρίσκεται σε μία τεράστια έκταση στην περιοχή Κερασιά, είναι πλημμυρισμένη από πυκνή βλάστηση, αιωνόβια πεύκα, καταρράκτες, ενώ πρόκειται για ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα που συνδυάζει την παράδοση με την απόλυτη σύγχρονη πολυτέλεια.

Φρίκη: Το ανατριχιαστικό φαράγγι του θανάτου!Εκεί βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι μαζί με μικρά παιδιά

Σε αυτή τη βίλα με τις πισίνες και τα αρχαιοπρεπή αγάλματα μένει ο πρίγκιπας Κάρολος στην Κέρκυρα [εικόνες]

 

Η αξία της έκτασης που καταλαμβάνει η βίλα Ρότσιλντ, της γνωστής οικογένειας μεγαλοτραπεζιτών, ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν φιλοξενηθεί εκεί αρκετοί βασιλείς κρατών, αλλά και πολλοί διάσημοι. Μεταξύ άλλων, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρώην Βρετανός ΥΠΟΙΚ Τζορτζ Οσμπορν, Ρώσοι ολιγάρχες, αλλά και ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σημειώνεται ότι η βίλα αποτελούσε την αγαπημένη καλοκαιρινή απόδραση και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκιπική οικογένεια της Ουαλίας έχουν φιλοξενηθεί αρκετές φορές στη μοναδική αυτή γωνιά του νησιού με την κρυστάλλινη θάλασσα.

Η Κερασιά, που βρίσκεται 40 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης της Κέρκυρας, θεωρείται από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στο Νησί των Φαιάκων, καθώς είναι «φωλιασμένη» σε μια εντυπωσιακή παραλία, με λευκά βότσαλα, έντονη βλάστηση και καταγάλανα νερά. Στην περιοχή υπάρχει μόνο μία παραδοσιακή ταβερνούλα, ενώ η απομόνωση και η ειδυλλιακή τοποθεσία αποτελούν την τέλεια απόδραση για όλους -διάσημους και μη.

Αποτέλεσμα εικόνας για rothschild villa corfu

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ