Κρύα, άγρια και μοναχική… Η ζωή στην παγωμένη έρημο της Σιβηρίας μπορεί σε κάποιους να ακούγεται σαν περιπέτεια, ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από σκληρή.

Ο Βρετανός φωτογράφος, Τίμοθι Αλεν, γνωστός για τη δουλειά του για το BBC’s Human Planet, πέρασε 16 ημέρες στην παγωμένη έρημο της Σιβηρίας και κατέγραψε όσα είδε.

- Advertisement -

Ο Αλεν μαζί με τη νομαδική φυλή Nenets ακολούθησε την μεταναστευτική πορεία 800 χλμ. ταράνδων στην περιοχή Yamal-Nenets, που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως η «άκρη του κόσμου».

Το μοναδικό ταξίδι του Αλεν αποτυπώθηκε σε οκτάλεπτο ντοκιμαντέρ για το Animal Planet USA.

Φωτογραφία: AP Photo/Dmitry Lovetsky

Οι εκπληκτικές εικόνες μας ταξιδεύουν σε ένα απόκοσμο τοπίο, καλυμμένο από πάγους, όπου η θερμοκρασία αγγίζει μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Η φυλή Nenets, επίσης γνωστή ως Samoyeds, είναι ένας αυτόχθονος λαός στη βόρεια αρκτική Ρωσία, για να μπορέσει να επιβιώσει και να αντέξει τις ακραίες συνθήκες πίνει αίμα.

Τεχεράνη…ένα ταξίδι στην Περσία των παραμυθιών!

Οι Nenets είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που έχουν απομείνει στον κόσμο και διατηρούν αυτό το στιλ με τους ταράνδους και κινούνται με τεράστια κοπάδια από τα καλοκαιρινά βόρεια βοσκοτόπια στα χειμερινά βοσκοτόπια στα νότια του Αρκτικού Κύκλου.

Φωτογραφίες του AP από τη φυλή Nenets:

5ήμερο ταξίδι στη Φλωρεντίαμε 210€/άτομο από Αθήνα!Στο πακέτο περιλαμβάνονται το ξενοδοχείο ΚΑΙ τα αεροπορικά!

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ