Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να κάνουμε αναφορά σε μια ακόμη όμορφη παραλία της Ελλάδας, αλλά σε μία παραλία απερίγραπτης ομορφιάς που ξεδιπλώνεται μπροστά σου καθώς πλησιάζεις στον γκρεμό. Φυσικά όλα αυτά αφορούν την μοναδική παραλία Γάλα στα Κουφονήσια, τα οποία το Conde Nast Traveller είχε χαρακτηρίσει ως τα Χάμπτονς της Ελλάδας.

Η παραλία Γάλα στα Κουφονήσια από ψηλά
Η παραλία Γάλα στα Κουφονήσια από ψηλά
Το όνομα της η παραλία Γάλα το πήρε χάρη στην γαλακτώδη απόχρωση που αποκτά το νερό
Το όνομα της η παραλία Γάλα το πήρε χάρη στην γαλακτώδη απόχρωση που αποκτά το νερό

Ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης

Η παραλία Γάλα αγκαλιάζεται από έναν βράχο, δημιουργώντας μια μικρή αμμουδιά. Οι ντόπιοι την ονόμαζαν «Τρυπητή» επειδή η θάλασσα τρυπώνει σε αυτή. Το όνομα Γάλα το πήρε χάρη στην γαλακτώδη απόχρωση που αποκτά το νερό. Το χρώμα αυτό οφείλεται στη σύσταση των βράχων πάνω στο οποίο χτυπάει η αφρισμένη θάλασσα και των οποίων τα θρύμματα προσδίδουν αυτή την ιδιαίτερη απόχρωση.

- Advertisement -

Η μικροσκοπική παραλία Γάλα λεγόταν παλιά από τους ντόπιους Τρυπητή, προφανώς από την τρύπα στα βράχια μέσα από τα οποίο “τρυπώνει” η θάλασσα και βγαίνει από την άλλη πλευρά. Όταν η θάλασσα είναι ήρεμη μπορείτε κολυμπώντας να περάσετε στο πέλαγος, απολαμβάνοντας τη μαγεία της φύσης. Εάν θέλετε, μάλιστα, μπορείτε να ερευνήσετε τις σπηλιές του Ξυλομπάτη και τη σπηλιά «Το Μάτι του Διαβόλου».

Το τοπίο αποζημιώνει την προσπάθεια να φτάσετε ως εδώ
Το τοπίο αποζημιώνει την προσπάθεια να φτάσετε ως εδώ

Πως θα φτάσετε ως την παραλία

Η πρόσβαση στην παραλία Γάλα η Τρυπητή δεν είναι εύκολη και θα πρέπει να επιλέξετε ή να περπατήσετε σε ένα όχι και τόσο εύκολο μονοπάτι ή με καραβάκι. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να περπατήσετε από την παραλία Πορί περίπου 5-10 λεπτά ακολουθώντας το μονοπάτι μέχρι την άκρη του βράχου και από εκεί θα δείτε τον γκρεμό. Προσοχή όμως στα βράχια καθώς μπορεί να έχουν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Στην δεύτερη περίπτωση απλά θα πρέπει να πάρετε το καραβάκι και να φτάσετε δια θαλάσσης.Αυτή είναι μόνο μια από τις παραλίες και τα μαγευτικά τοπία στον επίγειο παράδεισο που λέγεται Κουφονήσια και πραγματικά δεν είναι τυχαίο που μια φορά μόνο δεν φτάνει για να χορτάσεις την μαγεία του. Και αν θέλετε και άλλο δείτε εδώ τι άλλο αξίζει να επισκεφτείτε.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ