Παρίσι: Γαλλική γαστρονομία σε 4 από τα καλύτερα εστιατόρια της Πόλης του Φωτός!

Το Παρίσι, ήδη από τον 18ο αιώνα υπήρξε διάσηµο για τα εκλεκτά εστιατόριά του, την haute cuisine του, την εξαίρετη προετοιµασία του φαγητού αλλά και την παρουσίασή του στο τραπέζι, που µόνο µε µορφή τέχνης θα µπορούσε να ισοφαριστεί. Σήµερα, το κοσµοπολίτικο αυτό κέντρο διαθέτει πάνω από 9.000 εστιατόρια που υµνούν καθετί που φαντάζεται ακόµη και ο πιο ευφάνταστος και ανικανοποίητος ουρανίσκος.

Εμείς παρακάτω σας παρουσιάζουμε τέσσερα από τα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού!

Comice

εστιατόριο Comice, Παρίσι

Το µόλις δυο ετών εστιατόριο που γεννήθηκε από τον έρωτα του Καναδού σεφ Noam Gedalof και της σοµελιέ Etheliya Hanonova είναι µια πολυτέλεια προσιτή για πολλούς. Δοκιµάστε το φουά γκρα µε φουντούκια, φράουλες, βαλσαµικό και µαύρο πιπέρι ή αστακοµακαρονάδα µε ραβιόλια µασκαρπόνε. (31, Avenue de Versailles, https://comice.paris)

L’Astrance

εστιατόριο L'Astrance, Παρίσι

Ο σεφ Pascal Barbot διαθέτει µια έλεγκαντ λυρική γαστρονοµική φαντασία από οποιοδήποτε σεφ που εργάζεται στο Παρίσι σήµερα, καθώς εκφράζεται στα πιάτα µε θεαµατικό τρόπο, όπως το βουτυρόγαλα και η καβουρδισµένη σούπα ψωµιού. Τα τελευταία 7 χρόνια, δε «ξεκολλά» από τη λίστα µε τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσµου.
(4 rue Beethoven, www.astrancerestaurant.com)

Hugo & Co

εστιατόριο Hugo & Co, Παρίσι

Ένα εξαιρετικό εστιατόριο στην ιστορική περιοχή Καρτιέ Λατέν που έκανε πράξη ο Tomy Gousset από την Καµπότζη. Εδώ ο σεφ ετοιµάζει εξαιρετικά λιλιπούτεια µενού… Σπεσιαλιτέ, η πικάντικη τηγανίτα και η τάρτα µαύρης σοκολάτας. (48, rue Monge, www.tomygousset.com)

Restaurant David Toutain

Εστιατόριο David Toutain, Παρίσι

Μετά από θητείες δίπλα σε σεφ-τέρατα όπως ο Alain Passard, ο David Toutain δοκιµάσει τις δυνάµεις του µε µεγάλη επιτυχία. Ο αεικίνητος µάγειρας, «ζωγραφίζει» πάνω στα πιάτα, προσφέροντας τολµηρές γεύσεις όπως φουά γκρα, πατάτες µπουιγιόν µε µαύρες τρούφες. (29 rue de Surcrouf, www.davidtoutain.com)

Από την Ειρήνη Μιχαλούδη
Πηγή: Icons Travellers

Διαβάστε επίσης:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ