- Advertisement -

Από εκλεκτά εστιατόρια & fish restos µέχρι µεζεδοπώλεια και ταβέρνες, η Θεσσαλονίκη προσφέρει πάρα πολλές επιλογές σε φαγητό! Εμείς εδώ συγκεντρώσαμε τα καλύτερα εστιατόρια που τιμούν τις μεσογειακές γεύσεις παρουσιάζοντας εκλεκτά μενού της αγαπημένης κουζίνας για τους λάτρεις του είδους!

Από τις Τίτη Βελοπούλου ([email protected]) & Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

La Bistecca Θεµ. Σοφούλη 77, Καλαµαριά, Τ. 2310 410999

Η elegant αισθητική του εν λόγω εστιατορίου είναι διάχυτη στο χώρο του, δηµιουργώντας, έτσι την κατάλληλη ατµόσφαιρα για να απολαύσουµε τις υψηλές γαστρονοµικές του επιδόσεις. Το µενού του δεν κρύβει την αφοσίωσή του στα εκλεπτυσµένα κρεατικά, µε πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγµα προτάσεις όπως το carpaccio µοσχαριού και το µοσχάρι Fiorentina. Τρ.-Κυρ. 12:00-00:00.

Anassa Θεµ. Σοφούλη 26, Καλαµαριά, Τ. 2311 821360

Στην αρχή ξαφνιάζει µε τον πολυτελή, κοµψό και φιλόξενο χώρο του. Στη συνέχεια… µαγεύει τον ουρανίσκο µε το µενού-γαστρονοµικό µανιφέστο… Μετά τους ντόπιους, σειρά σας να κάνετε στέκι σας αυτό το εστιατόριο, το οποίο διακρίνεται για τον ντιζαϊνάτο, minimal στυλ, χώρο του και τη µοντέρνα δηµιουργική κουζίνα, που δίνει έµφαση στις άριστες πρώτες ύλες και τους εµπνευσµένους συνδυασµούς τους. Δευτ. & Τρ. Κλειστά. Τετ. & Πέµπ. 15:00-00:00, Παρ.-Σάβ.-Κυρ.10:30-00:00.

Μare e Monti Βενιζέλου 13, Πανόραµα, Τ. 2310 34 3344

Από τα λίγα εστιατόρια της πόλης που πρεσβεύουν επάξια την ιταλική κουζίνα. Οι πρώτες ύλες που φτάνουν εδώ από την Ιταλία µετουσιώνονται στα χέρια του σεφ Σάκη Κάλφα, για να δώσουν τη θέση τους σε πληθωρικά πιάτα, βασισµένα σε ρετσέτες του ιταλικού Βορρά και του Νότου. Οι πεντανόστιµες πίτσες, τα φρέσκα ζυµαρικά και τα πιάτα κρεατικών είναι µια καλή αφορµή για να ανέβουµε στο Πανόραµα! Καθηµερινά, 14:30-00:30 (η κουζίνα). Κυρ. 13:30-17:30.

Οψοποιών Μαγγανείαι Αιµ. Ριάδη 5, T. 2310 889699 

«Μάγια… µαγείρων» σηµαίνει το όνοµά του και αποτελεί µια γαστρονοµική έκπληξη στην πόλη, που τελικά ήρθε από µια «ταπεινή», µικρή κουζίνα… Η Ντίνα µάλλον κάνει… τα µαγικά της µέσα στην κουζίνα του Οψοποιών Μαγγανείαι, γι’ αυτό και η φήµη του εστιατορίου εδώ και δύο χρόνια ταξιδεύει από στόµα σε στόµα! Μικρή, ανεπιτήδευτη σάλα, µε ελάχιστα τραπέζια, σε µια ήσυχη γειτονιά, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, κοντά στη Νέα Παραλία. Μικρή και η κάρτα, όµως έτσι όπως πρέπει, µε ξεχωριστές συνταγές από τα χέρια της Ντίνας. Εκεί, όµως, που εξειδικεύεται είναι στο εκλεκτό κρέας σε διάφορες κοπές, µε την αµερικανική πικάνια να έρχεται πρώτη στις προτιµήσεις, και στο εξαιρετικό ψήσιµο! Tip: Απαραίτητη η κράτηση, εκτός αν πάτε τις χαλαρές ώρες. Τρ.-Σάβ. 14:00-00:00 & Κυρ. 14:00-17:00.

Canteen Δηµ. Γούναρη 7, Τ. 2310 228520,

Ύστερα από 4 χρόνια δυναµικής και πετυχηµένης παρουσίας στον all day γαστρονοµικό χάρτη της πόλης, το Canteen, στη Διαγώνιο, στην καρδιά του κέντρου, δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπηµένα και γνωστά στέκια, για όλες τις ώρες της ηµέρας! Εντυπωσιακός ο casual chic χώρος του, ενώ τα πολύ δυνατά χαρτιά του είναι σαφώς η εποχική lunch και dinner κάρτα του, έµπνευσης και επιµέλειας του ταλαντούχου σεφ Μενέλαου Στεφανακίδη, µε λαχταριστές προτάσεις δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας και µε διεθνείς πινελιές, όπως επίσης το πρωινό και το brunch –δοκιµάστε οπωσδήποτε τα pancakes µε mascarpone και raspberry sauce και τα αυγά benedict µε αβοκάντο και prosciutto cotto– που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό! Εξίσου ενηµερωµένες και ιδιαίτερες τόσο η wine list όσο και η κάρτα των cocktails. Καθηµερινά, από τις 10:00 (13:00-01:00 η κουζίνα / το brunch έως 19:00).

Must try

Από το νέο µενού, την εξαιρετική saltimbocca alla Romana (χοιρινό φιλετάκι µε φασκόµηλο, τυλιγµένο σε προσούτο µε καπνιστό πουρέ πατάτας και ελαφριά σάλτσα κρασιού).

Clochard Προξένου Κοροµηλά 4, Τ. 2310 239805, www.clochard.gr

Δεν συγκαταλέγεται τυχαία στις top γαστρονοµικές προτάσεις της πόλης! Άλλωστε, εδώ και 4 δεκαετίες το εκλεπτυσµένο εστιατόριο επί της Προξένου Κορµηλά, το οποίο διακρίνεται για τη συνέπεια στην ποιότητα, έρχεται πρώτο στις επιλογές των υψηλών επισκεπτών από τον επιχειρηµατικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσµο, που απολαµβάνει στη chic σάλα του µε την αστική αίγλη άριστα εκτελεσµένες συνταγές! Όλα βρίσκονται, πάντα, υπό την υψηλή επίβλεψη του ιδιοκτήτη Γιώργου Βασίλογλου και ανανεώνονται µε τη φρέσκια αντίληψη της δεύτερης γενιάς, του γιου του, Αλέξανδρου, που συνεχίζει επάξια να κρατάει ψηλά τον πήχη! Το µενού του, το οποίο αποτελεί ωδή στην ελληνική κουζίνα, µε κάποιες διεθνείς επιρροές, είναι αποτέλεσµα της δηµιουργικής µατιάς του σεφ, που χαράσσει νέα γευστική γραµµή, προσεγγίζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα µε µια ευρηµατικότητα, χωρίς γαστρονοµικές φανφάρες και εντυπωσιασµούς, εκδηλώνοντας την εµµονή του στις καθαρές γεύσεις που εγγυώνται οι φρέσκες πρώτες ύλες. Η ανανεωµένη κάρτα του, εκτός από τις ραφιναρισµένες προτάσεις, παρουσιάζει και έναν πιο easygoing χαρακτήρα, ο οποίος καθιστά το Clochard ιδανικό όχι µόνο για fine dining, αλλά και για ένα light lunch, κάτι που έχει καταφέρει να προσελκύσει και το νεανικό κοινό της πόλης! Από τις φετινές εµβληµατικές σπεσιαλιτέ ξεχωρίσαµε το µοσχαράκι γάλακτος, τη βιολογική κινόα µε ψητή σουπιά και θυµαρίσιο µέλι, το φαγκρί φρικασέ µε κρούστα µυρωδικών, την ώρα που το ταρτάρ πετρόψαρων και το ριζότο µε φρέσκα θαλασσινά είναι µόνο κάποια από τα πιάτα που γράφουν ιστορία στη γευστική µας µνήµη! Η χαριστική… βολή έρχεται µε µια «σφαίρα σοκολάτας», περιχυµένη µε αλµυρή σάλτσα καραµέλας! Στα συν, το εξαιρετικά οργανωµένο και συντονισµένο service. Από €25. Καθηµερινά, 13:00-00:00 & Κυρ. 13:00-19:00.

To know…

Θερινά σινεμά: δείτε ποιες ταινίες προβάλλονται σήμερα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Στην «τροπαιοθήκη» του αριθµεί 9 βραβεία Χρυσών Σκούφων!

Διαθέτει µία από τις πιο ενηµερωµένες κάβες, µε πάνω από 150 ετικέτες φίνων κρασιών, ελληνικού και ξένου αµπελώνα.

Το Μανιτάρι Θεµιστοκλή Σοφούλη 57 (Εµπορικό Σοφούλη), Καλαµαριά, Τ. 2310 415289, www.to-manitari.gr

Από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην πόλη, το Μανιτάρι είναι ένα urban chic εστιατόριο, στον 2ο όροφο του Εµπορικού Κέντρου Σοφούλη, στην Καλαµαριά, που έχει καταφέρει να γίνει σηµείο γευστικής αναφοράς – και καθόλου τυχαία. Η ιδέα ξεκίνησε και υλοποιήθηκε το 2010 από τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Ζιάγκα. Λάτρης της καλής ελληνικής κουζίνας ο ίδιος, αποφάσισε να φτιάξει ένα εστιατόριο το οποίο θα εκπροσωπεί επάξια αυτήν την κουζίνα. Η εποχική ανανεωµένη κάρτα του βραβευµένου µε Χρυσό Σκούφο consultant chef Δηµήτρη Παµπόρη, η οποία εκτελείται άψογα από τους chefs Λεωνίδα Παντσιούκα και Νίκο Μαλαµατά, ξεχωρίζει για το mix & match των premium πρώτων υλών που φτάνουν από διάφορες περιοχές της χώρας και καταλήγουν σε γευστικότατους εµπνευσµένους συνδυασµούς πιάτων µιας new age δηµιουργικής κουζίνας, µε συνταγές από όλη την Ελλάδα. Από την άλλη, ο φωτεινός χώρος, οι ξεχωριστές πινελιές σε έπιπλα και αντικείµενα, τα µοναστηριακού τύπου τραπέζια, τα ιδιαίτερα φωτιστικά, τα… γήινα και ανοιχτά χρώµατα που δηµιουργούν ένα εξαίσιο dining περιβάλλον, όλα µαρτυρούν την ιδιαίτερη επιµέλεια του εστιατορίου, το οποίο σαφώς ξεκινά από το µενού, αλλά «πλαισιώνει» και την παραµικρή λεπτοµέρεια! Μας αρέσουν τα έντεχνα ελληνικά και chill out ακούσµατα, που συνοδεύουν µουσικά το γεύµα µας! Highlight: Η ήδη ενηµερωµένη wine list εµπλουτίστηκε µε ακόµα περισσότερες εκλεκτές ελληνικές ετικέτες από διαφορετικά µέρη της χώρας (Κρήτη, Πελοπόννησο), ενώ υπάρχουν και αρκετές επιλογές σε ποτήρι…

Don´t miss: Τα πιάτα ηµέρας κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, που επιφυλάσσουν γευστικές εκπλήξεις!

Must try

Τις κροκέτες από παλαιωµένη γραβιέρα µε διάφορα παντζάρια και κρέµα πορτοκάλι.

Τα φρέσκα σκιουφιχτά µακαρόνια µε κοτόπουλο, σπαράγγια, κρέµα λιαστής ντοµάτας και κατίκι Δοµοκού.

Το σιγοψηµένο στήθος κόκορα στους 65°, µε κρέµα από αγκινάρες Ιερουσαλήµ και γέµιση µαραθόπιτας.

Τη σιγοψηµένη πανσέτα µε πορτοκάλι, µέλι και γλυκάνισο, κόκκινη κολοκύθα τουρσί και πουρέ γλυκοπατάτας µε πράσινο λεµόνι.

 

5 απομακρυσμένα εστιατόρια στα πιο απρόσμενα σημεία του κόσμου! Σε προορισμούς... εκτός χάρτη!

Ergon Agora Παύλου Μελά 42, Τ. 2310 288008

Το φηµισµένο new age εστιατόριο-παντοπωλείο, που διαθέτει καταστήµατα σε όλη την Ελλάδα, το εντοπίζουµε και στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτοποριακό concept του, διαθέτει κρεοπωλείο, φούρνο, ιχθυοπωλείο, µανάβικο και, φυσικά, το εστιατόριο µε τη µικρή κάρτα δηµιουργικής κουζίνας, της οποίας οι προτάσεις έχουν βάση τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Καθηµερινά, 09:00-22:00.

Tre Marie Θεµ. Σοφούλη 57, Τ. 2310 403655

Έxει καθιερωθεί ανάµεσα στα αγαπηµένα bar-restaurants της πόλης, µε αρωµατικά ροφήµατα, ποτά, cocktails και ένα εµπνευσµένο µενού ιταλικής δηµιουργικής κουζίνας. Στα συν, και το bar food menu. Καθηµερινά, 08:00-01:00.

Αγιολί Λεωφ. Νίκης 15 & Πλουτάρχου, Τ. 2310 262888

Για το Αγιολί, που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό γωνιακό κτήριο επί της Λεωφ. Νίκης, µε τα πιο προνοµιακά «µπαλκόνια» της πόλης, µόλις ξεκίνησε µια νέα εποχή! Ανανεωµένο µενού, ατµόσφαιρα ιδανική για να απολαύσετε το γεύµα ή το δείπνο σας µε επιλογές από µια κάρτα multi cuisine. Καθηµερινά, 12:00-01:00.

Alfredo’s  Regency Casino Thessaloniki, Περιοχή Αεροδροµίου,  Τ. 2310 491199

Top γαστρονοµικός προορισµός, που αποτελεί ακόµα µια αφορµή για να φτάσουµε στο Regency Casino Thessaloniki. Ο ultra chic χώρος µε την πολυτελή διακόσµηση έρχεται σε ανοιχτό διάλογο µε την υψηλή γαστρονοµία, που υπογραµµίζεται από ένα µενού µεσογειακής δηµιουργικής κουζίνας το οποίο επιµελείται ο executive chef Απόστολος Αλτάνης. Άψογα «διαβασµένη» και η wine list, µε εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού και ξένου αµπελώνα. Πέµ.-Σάβ. 21:00-02:00 (έως 01:30 η κουζίνα).

Duck Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας, Τ. 2315 519333

Κρυµµένο, σχεδόν, στα προάστια του Δήµου Πυλαίας και µε δυνατό χαρτί τον φινετσάτο χώρο του, ο οποίος θυµίζει κάτι από εξοχή, έχει καταφέρει να γίνει must προορισµός για όσους αναζητούν ρουστίκ κουζίνα. Και αυτό χάρη στη δηµιουργό του, την Ιωάννα Θεοδωρακάκη, η οποία µε βάση την εµπειρία της στη µαγειρική και µε άριστες πρώτες ύλες, ετοιµάζει στην open kitchen ντελικάτα και ανεπιτήδευτα µεσογειακά πιάτα µε µαµαδίστικη νοστιµιά! Kαθηµερινά εκτός Δευτ., 13:30-23:00 & Κυρ. 13:30-18:00.

Local  Π.Π. Γερµανού 17, T. 2310 223307

Αυτό το στυλάτο all day café-bar-restaurant συγκαταλέγεται στα αγαπηµένα στέκια της πόλης. Στον industrial ύφους χώρο του, εκτός από αρωµατικούς καφέδες και απολαυστικά ροφήµατα, σίγουρα αξίζουν δοκιµής και τα δηµιουργικά πιάτα µεσογειακής κουζίνας. Δευτ.-Σάβ. 08:00-02:00, Κυρ. από τις 09:00.

Famigliano Τσιρογιάννη 5, Λευκός Πύργος, Τ. 2316 008188,  www.famigliano.com 

Με φιλοσοφία και όνοµα που παραπέµπει στην οικογένεια και την παράδοση («famiglia» στα Ιταλικά είναι η οικογένεια) και µε µότο «Handmade Happiness», το Famigliano, στον 2ο χρόνο παρουσίας του, σε πολύ προνοµιακό location –απέναντι από τον Λευκό Πύργο– συνεχίζει την ανοδική πορεία του, κυρίως χάρη στο πρωτότυπο concept του: Ιταλικές συνταγές προσαρµοσµένες σε ελληνικές ποιοτικές πρώτες ύλες! Ο χώρος κερδίζει αµέσως τις εντυπώσεις, µε τον µεγάλο ιταλικό ξυλόφουρνο σε πρώτο πλάνο, όπου ετοιµάζονται οι λαχταριστές πίτσες µε χειροποίητη ζύµη. Έµπνευση, λοιπόν, από ιταλικές συνταγές και ελληνικά υλικά σε µεσογειακούς συνδυασµούς, µε αρκετά προϊόντα δικής τους παραγωγής (τα οµώνυµα), όπως κρασί και σάλτσες (διατίθενται προς πώληση), και η επιτυχία είναι δεδοµένη! Επιλέξτε ανάµεσα σε φρέσκες σαλάτες, εκλεκτά ορεκτικά, ζυµαρικά και ριζότο και δοκιµάστε το ξεχωριστό Famigliano Βurger! Το casual περιβάλλον ενδείκνυται για όλες τις ώρες, από το πρωί για αρωµατικό καφέ και εξαιρετικό «φουρνιστό» πρωινό στη συνέχεια για lunch και dinner, µέχρι ιδιαίτερα cocktails το βράδυ! Καθηµερινά 08:00-01:30 (η κουζίνα).

Highlight

H ποικιλία από µπύρες από µικρές ζυθοποιίες.

Οι new entry προτάσεις πρωινού, που κάνουν θραύση!

Plus, η υπηρεσία delivery!

 

Πηγή: BEST IN TRAVEL THESSALONIKI 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν απλά με ένα κλικ.

 

 

 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ