Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΓαύδος: Το νοτιότερο ευρωπαϊκό άκρο

Γαύδος: Το νοτιότερο ευρωπαϊκό άκρο

-

Η Γαύδος είναι ένα μικρό νησί το οποίο υπάγεται στο νομό Χανίων και στην Περιφέρεια Κρήτης, ευρισκόμενο νότια της νήσου της Κρήτης και αποτελεί το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό άκρο. Το νησί έχει περισσότερο ταυτιστεί με την Ωγυγία, όπου η Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα αιχμάλωτο.

Αποτέλεσμα εικόνας για gaudos

Σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, έχει πληθυσμό 152 κατοίκους ενώ, η έκταση του είναι 29 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Παρ’ όλα αυτά το Καλοκαίρι, το σύνολο των ανθρώπων στο νησί μπορεί να ξεπεράσει τους 3.500, οι περισσότεροι των οποίων είναι κατασκηνωτές.

Αποτέλεσμα εικόνας για gaudos

Το λιμάνι που δέχεται τα πλοία είναι ο Καραβές, ενώ πρωτεύουσα του νησιού είναι το Καστρί. Οι οικισμοί του νησιού είναι πέντε συνολικά και το νοτιότερο κατοικημένο χωριό, ονομάζεται Βατσιανά, με συνολικό πληθυσμό 31 κατοίκων. Οι άλλοι οικισμοί της Γαύδου είναι: η Άμπελος, τα Βατσιανά, η Γαυδοπούλα και η Φώκια.

Ένα αντίσκηνο σχεδιασμένο για οπαδούς…του Star Wars

Τη δεκαετία του 1930 το νησί υπήρξε τόπος εξορίας για τους κομμουνιστές. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι εξορίστηκαν στη Γαύδο,συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ηγετικών μελών του Κομμουνιστικού κόμματος όπως ο Μάρκος Βαφειάδης και ο Άρης Βελουχιώτης.

Αποτέλεσμα εικόνας για gaudos

Σήμερα, αποτελεί top καλοκαιρινό προορισμό για εναλλακτικές διακοπές κοντά στη Φύση. Δείτε το βίντεο που θα σας πείσει ότι η Γαύδος είναι το νησί σας για φέτος το Καλοκαίρι.

Πηγή: newsit.gr

Follow us

110,241LikesΚάντε Like
88,068 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ