Πρωτεύουσα της περιοχής της Λιγουρίας (ιταλικά: Liguria) , η Γένοβα είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και μία από τις λιγότερο τουριστικές. Μερικοί ταξιδιώτες θα τη γνωρίζουν ως ένα τεράστιο λιμάνι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα και πιο σημαντικά στη Μεσόγειο και ως κοινή στάση για κρουαζιερόπλοια, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να πάρουν λεωφορεία για εκδρομές αλλού στην Ιταλική Ριβιέρα.

Πανοραμική άποψη του λιμανιού

Η Γένοβα ωστόσο έχει μια τόσο πλούσια πολιτιστική ιστορία και εκπληκτική γαστρονομική σκηνή που προκαλεί απορία γιατί οι ταξιδιώτες δεν βγαίνουν από το συνηθισμένο τουριστικό μονοπάτι Μιλάνο-Φλωρεντία-Ρώμη και δεν επισκέπτονται μια υπέροχη αλλά λιγότερο γνωστή πόλη όπως η Γένοβα.

Piazza Raffaele De Ferrari 

Ένα τεράστιο τμήμα της Παλιάς Πόλης της Γένοβας έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στα δεκάδες μεγάλα ανάκτορα που ονομάζονται συλλογικά «Palazzi dei Rolli» που βρίσκονται κυρίως στο Le Strada Nuova που είναι ο κύριος ιστορικός δρόμος της Γένοβας στην Παλιά Πόλη.

Τα ανάκτορα χτίστηκαν από οικογένειες με επιρροή για να φιλοξενήσουν άλλους πλούσιους και εξέχοντες επισκέπτες από τον 16ο-18ο αιώνα, όταν η Γένοβα ήταν μια εξαιρετικά ισχυρή ναυτιλιακή πόλη. Αν και δεν έχει αποδειχθεί οριστικά, η Γένοβα είναι η πιο πιθανή γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου, του εξερευνητή και το σπίτι της παιδικής του ηλικίας είναι ανοιχτό στους επισκέπτες.

Το σπίτι του Χριστόφορου Κολόμβου

Ωστόσο, η Γένοβα μπορεί σίγουρα να υπερηφανεύεται για το ότι είναι η γενέτειρα του πέστο, της focaccia και άλλων ιταλικών γαστρονομικών απολαύσεων, καθώς και για τους δαιδαλώδεις δρόμους στους οποίους μπορείτε πραγματικά να χαθείτε, πολλά μουσεία, γκαλερί και όμορφες εκκλησίες. Είναι σίγουρο ότι είναι μια πολύ αξιόλογη εναλλακτική ιταλική πόλη για να επισκεφθείτε.

Η Γένοβα δεν είναι γνωστή ως μια «φθηνή» πόλη, αλλά το φαγητό, η διαμονή και τα αξιοθέατα είναι πιο προσιτά από άλλες ιταλικές πόλεις όπως η Βενετία ή η Ρώμη. Είναι γενικά μια ασφαλής πόλη, αλλά να προσέχετε πού περπατάτε, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Η Παλιά Πόλη της Γένοβας είναι ένας λαβύρινθος από στενά, σκοτεινά σοκάκια και είναι επιεικής προς την πορνεία και τις κλοπές σε αυτούς τους δρόμους. Και να είστε προσεκτικοί με τους απρόσεκτους οδηγούς στις διαβάσεις πεζών, όπως συμβαίνει με πολλές ιταλικές πόλεις.

Τι να δείτε & να κάνετε

Το κύριο αξιοθέατο της Γένοβας είναι το Palazzi dei Rolli, τα πολλά παλάτια που έχουν διατηρηθεί στην πόλη και έχουν αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν περίπου 40 παλάτια στη Γένοβα που αποτελούν μέρος του καθεστώτος, αλλά υπάρχουν πάνω από 150 ακόμα διάσπαρτα στην πόλη και τώρα λειτουργούν ως κτίρια διαμερισμάτων και γραφείων.

Τα ανάκτορα χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, όταν η Γένοβα ήταν μια σημαντική ναυτιλιακή πόλη και κάθε πλούσια και ευκατάστατη οικογένεια είχε το δικό της μεγαλοπρεπές σπίτι/παλάτι στο οποίο φιλοξενούσε άλλους πλούσιους επισκέπτες από όλη την Ευρώπη.

Palazzi dei Rolli: P alace Carrega Cataldi also called Palace Tobia Pallavicino, 

Υπάρχουν τόσα πολλά παλάτια ανοιχτά στους επισκέπτες που θα ήταν αδύνατο να τα δεις όλα. Τα πιο δημοφιλή παλάτια βρίσκονται στη Via Garibaldi, παλαιότερα γνωστή ως Strada Nuova, οπότε αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Το Palazzo Reale είναι ίσως το πιο συναρπαστικό καθώς έχει διατηρηθεί όπως θα περίμενε κανείς να μοιάζει πριν από εκατοντάδες χρόνια. Και μπορείτε να επισκεφτείτε το Palazzo Spinola (το οποίο είναι τώρα η Εθνική Πινακοθήκη της Λιγουρίας) με λιγότερο κόστος εάν έχετε εισιτήριο από το Palazzo Reale και το αντίστροφο.

Το Palazzo Rosso, το Palazzo Doria Tursi και το Palazzo Bianco είναι το ένα δίπλα στο άλλο και χρειάζεστε μόνο ένα εισιτήριο για να επισκεφθείτε και τα τρία που μπορείτε να αγοράσετε στο Musei di Strada Nuova για λιγότερο από 10€. Τα δύο τελευταία από αυτά τα παλάτια μοιάζουν περισσότερο με μουσεία που εκθέτουν τέχνη και αρχαιότητες, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν να είναι συναρπαστικά για επίσκεψη.

Palazzo Reale

Παλιά Πόλη Της Γένοβας

Η Παλιά Πόλη της Γένοβας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του βόρειου λιμανιού και αποτελείται κυρίως από δαιδαλώδη, στενά δρομάκια με ψηλά σπίτια που χωρίζονται από την πλατεία. Πολλοί από αυτούς τους μικρούς δρόμους (γνωστοί ως «caruggi») είναι καθαρά οικιστικοί, αλλά άλλοι έχουν καταστήματα, βιβλιοπωλεία, περίπτερα και εστιατόρια. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τη Piazza Bianchi που έχει την ομώνυμη εκκλησία και την Piazza de Ferrari στην άκρη της Παλιάς Πόλης.

Στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης

Το Porto Antico (που σημαίνει το «παλιό λιμάνι») είναι ένα τεράστιο λιμάνι που, για εκατοντάδες χρόνια, ήταν ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ευρώπης. Σήμερα, έχει ανακαινιστεί πλήρως σε ένα ευχάριστο μέρος για να κάνετε μια βόλτα με πολλούς φοίνικες και παγκάκια, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα να κάνετε εδώ. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης που βρίσκονται στο λιμάνι, καθώς και το Galata Museo del Mare (ναυτικό μουσείο με πραγματικό υποβρύχιο) και το Ενυδρείο της Γένοβας (ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Ευρώπη).

Καθεδρικός Ναός San Lorenzo
Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον καθεδρικό ναό San Lorenzo , την κύρια εκκλησία της Γένοβας. Έχει παρόμοια πρόσοψη με το Duomo στη Φλωρεντία με ασπρόμαυρο ριγέ σχέδιο και κυκλικό μπροστινό παράθυρο. Ο καθεδρικός ναός χρονολογείται από τον 12ο αιώνα με αρκετές προσθήκες τα επόμενα εκατοντάδες χρόνια, επομένως η αρχιτεκτονική της εκκλησίας είναι ένας όμορφος συνδυασμός ρομανικού και γοτθικού σχεδιασμού. Το εσωτερικό του καθεδρικού ναού είναι εξίσου εντυπωσιακό με πολλά έργα τέχνης του 16ου αιώνα και μια απίστευτα περίτεχνη αλλοίωση. Ο καθεδρικός ναός του San Lorenzo είναι δωρεάν για επίσκεψη, αλλά το μουσείο θησαυρού του έχει ξεχωριστό κόστος.

Η Basilica Della Santissima Annunziata del Vastato είναι επίσης μια καταπληκτική εκκλησία κοντά στην Παλιά Πόλη της Γένοβας, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε δωρεάν εάν θέλετε να δείτε μια άλλη εκκλησία στη Γένοβα.

Καθεδρικός Ναός San Lorenzo

Boccadasse
Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στο Cinque Terre ή στο Portofino για να γνωρίσετε ένα παραδοσιακό ψαροχώρι στην ιταλική Ριβιέρα, επειδή η Γένοβα έχει το δικό της! Το Boccadasse είναι μια βόλτα με λεωφορείο ή τρένο νότια του κέντρου της πόλης, αλλά αξίζει το ταξίδι. Πολύχρωμα σπίτια στοιβάζονται στην πλαγιά του γκρεμού και υπάρχει μια μικρή παραλία και μερικά εστιατόρια ακριβώς στην ακτή. Είναι σε μεγάλο βαθμό μια κατοικημένη περιοχή, αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ για να γεμίσετε ένα απόγευμα και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε.

Boccadasse


Φάρος Της Γένοβας
Αναζητάτε την καλύτερη θέα στις πορτοκαλί στέγες της Γένοβας που απλώνονται στους λόφους; Ο Φάρος της Γένοβας είναι ένα σημείο αναφοράς της πόλης και πιθανότατα μπορείτε να τον δείτε να στέκεται σε απόσταση όπου κι αν βρίσκεστε στη Γένοβα. Έχει ύψος 76 μέτρα, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του λιμανιού και προσφέρει την καλύτερη πανοραμική θέα στην περιοχή, αλλά είναι ανοιχτό για επισκέπτες μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

The Lanterna a lightouse in Genoa


Κάστρο D’Albertis
Και αν δεν επισκέπτεστε τη Γένοβα για ένα Σαββατοκύριακο, πάρτε οπωσδήποτε το τελεφερίκ μέχρι το όρος Righi και σε 15 λεπτά μπορείτε να είστε στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές χαλαρωτικές βόλτες όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα 360 μοιρών της περιοχής.
Το κάστρο D’Albertis αξίζει επίσης να επισκεφθείτε, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τη στάση του τελεφερίκ στην κορυφή του βουνού.

Πρόκειται για ένα γοτθικό αρχοντικό που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, το οποίο ανήκε στο παρελθόν σε έναν καπετάνιο που ονομάζονταν Enrico D’Albertis, ο οποίος συνέλεξε τέχνη και αρχαιότητες από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Αμερική και την Αφρική. Η προσωπική του συλλογή εκτίθεται τώρα στο κάστρο.

Επίσης, υπάρχουν πολλές μεγάλες ετήσιες εκδηλώσεις και φεστιβάλ στη Γένοβα, συμπεριλαμβανομένου του «Marathon of the Sea» που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο και του φεστιβάλ Focaccia κάθε Μάιο. Η Γένοβα έχει επίσης τη δική της εκδοχή μιας παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης αγοράς όπου μια από τις πλατείες της πόλης γίνεται μια «χιονισμένη» χειμερινή χώρα των θαυμάτων.

D’Albertis castle

Τι να φάτε στη Γένοβα

Είναι μάταιο να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε ποια ιταλική περιοχή ή πόλη έχει παραγάγει το πιο νόστιμο φαγητό, καθώς η ιταλική κουζίνα είναι τόσο καλή, αλλά τα παραδοσιακά πιάτα Genovese θα πρέπει να είναι στην πρώτη πεντάδα.

Η Γένοβα είναι η γενέτειρα του πέστο, μιας ευέλικτης σάλτσας που παρασκευάζεται από βασιλικό, σκόρδο, παρμεζάνα, κουκουνάρι και ελαιόλαδο, η οποία συνήθως σερβίρεται με ζυμαρικά, αλλά στις μέρες μας μπορεί να βρεθεί σε σάντουιτς και ως επικάλυψη πίτσας.

Pesto pasta

Υπάρχει κάποιο φανταστικό ιταλικό ψωμί, ένα από τα καλύτερα, το παραδοσιακό ψωμί της Λιγουρίας, η γνωστή σε όλους Focaccia. Είναι ένα flatbread που σερβίρεται με ελαιόλαδο, βότανα και μερικές φορές ντομάτες, αν και σήμερα τα flatbreads παρασκευάζονται με μια ποικιλία επικαλύψεων. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό γεύμα, ειδικά take away ως μια εναλλακτική λύση στην πίτσα.

Focaccia

Εκτός από την παραγωγή υπέροχου κρασιού και γλυκών, υπάρχουν και μερικές φανταστικές gelaterias στη Γένοβα. Κατευθυνθείτε στο Gelateria Profumo για το πιο κρεμώδες, σπιτικό παγωτό στην πόλη, ακριβώς έξω από τη Via Garibaldi ή το Gelateria San Luca στην Παλιά Πόλη.

Εκδρομές Στη Γένοβα

Hop On Hop Off Tour
Η Γένοβα είναι ένα αρκετά μεγάλο μέρος, οπότε ποιος καλύτερος τρόπος για να δείτε αποτελεσματικά ολόκληρη την πόλη από μια περιήγηση με λεωφορείο; Το εισιτήριο ισχύει για 48 ώρες, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε όλα τα κορυφαία αξιοθέατα της Γένοβας με τον ελεύθερο χρόνο σας, αναχωρώντας από το λεωφορείο όποτε θέλετε. Τα λεωφορεία περνούν συχνά, έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να περιμένετε πολύ για να συνεχίσετε τα ταξίδια σας στην πόλη. Όλα τα λεωφορεία είναι εξοπλισμένα με ηχητικό σχολιασμό, ώστε να μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις τοποθεσίες και τα ορόσημα στο δρόμο και θα περάσετε μέρη όπως η Via San Lorenzo, το Bigo και το Ducal Palace.

Εκδρομή για περπάτημα
Ή, αν θέλετε να εξερευνήσετε μια εναλλακτική πλευρά της Γένοβας με τα πόδια με έναν ενημερωμένο και φιλικό τοπικό οδηγό, τότε αυτή η περιήγηση με τα πόδια είναι ιδανική . Αυτή η περιήγηση επικεντρώνεται στους κρυμμένους πολύτιμους θησαυρούς της Γένοβας καθώς θα περπατήσετε στα μοναδικά μονοπάτια που συνδέουν τη θάλασσα με τους λόφους που βρίσκονται μόνο στη Λιγουρία.

Περιήγηση Στο Φαγητό
Δεν είναι δύσκολο να γευτείς νόστιμο φαγητό στη Γένοβα, επειδή είναι κυριολεκτικά παντού, αλλά αν είσαι καλοφαγάς και θέλεις να είσαι σίγουρος ότι δοκιμάζεις τα καλύτερα από τα καλύτερα πιάτα στη Γένοβα, τότε πρέπει να κάνεις αυτήν την γαστρονομική περιοδεία. Περάστε ένα απόγευμα επισκεπτόμενοι τοπικά εστιατόρια και καφέ, δοκιμάζοντας ψωμί Focaccia και ζυμαρικά πέστο, καθώς και τοπικά κρέατα, τυριά και κρασιά. Μάθετε για τη σχέση των Γενοβέζων με το παραδοσιακό φαγητό τους και τον τρόπο παρασκευής τους.

Must Experiences

Ημερήσιες Εκδρομές Από Τη Γένοβα

Cinque Terre
Μια ημερήσια εκδρομή στο Cinque Terre είναι απολύτως απαραίτητh αν μένετε στη Γένοβα, επειδή οι δημοφιλείς, γραφικές πόλεις είναι τόσο κοντά στην πόλη, λιγότερο από δύο ώρες ταξίδι με το τρένο νότια κατά μήκος της ακτής. Το Cinque Terre είναι ένα εθνικό πάρκο που αποτελείται από πέντε πανέμορφα χωριά δίπλα στα βράχια που ονομάζονται Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso Al Mare.

Είναι πολύ πιθανό να δείτε και τις πέντε πόλεις σε μια μέρα, αλλά βοηθάει να γνωρίζετε ακριβώς πού να πάτε και τι να κάνετε για να μεγιστοποιήσετε πραγματικά τον χρόνο σας, γι’ αυτό αυτή η ημερήσια περιήγηση είναι τέλεια , ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε όλους τους καλύτερους αμπελώνες, κάστρα και ορόσημα της περιοχής.

Cinque Terre
Cinque Terre

Portofino Και Santa Margherita
Υπάρχουν πολλά όμορφα χωριά στην Ιταλική Ριβιέρα που είναι υπέροχα για να επισκεφθείτε σε μια ημερήσια εκδρομή όπως το Portofino και η Santa Margherita. Το Portofino είναι μια μικρή πόλη γνωστή για τη δημοτικότητά της μεταξύ των πλουσίων και των διάσημων γύρω στις δεκαετίες του 1940 και του 1950 και οι κυλιόμενοι λόφοι και τα σπίτια στο χρώμα του ουράνιου τόξου που πλαισιώνουν το λιμάνι της έχουν κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν στο Πορτοφίνο ξανά και ξανά. Αυτή η περιήγηση θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε το Portofino αλλά και την κοντινή πόλη Santa Margherita. Και τα δύο έχουν πολλά καταπληκτικά εστιατόρια, καταστήματα και υπέροχη θέα στις πόλεις και στη θάλασσα.

Πορτοφίνο


Χωριά Της Ιταλικής Ριβιέρας
Και αν θέλετε να επισκεφτείτε μερικές μικρότερες παραλιακές πόλεις στην ιταλική Ριβιέρα κοντά στη Γένοβα, αλλά θα προτιμούσατε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, υπάρχουν πολλά άλλα χωριά που μπορείτε να επισκεφτείτε σε αυτήν την ημερήσια εκδρομή που συνδυάζεται με μερικές λιγότερο γνωστές πόλεις όπως το Camogli , San Fruttuoso και San Rocco.
Μπορείτε να κανονίσετε με τον οδηγό σας, ώστε να κάνετε καγιάκ και πεζοπορία, καθώς και να σας δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχετε σε πολιτιστικές δραστηριότητες όπως η επίσκεψη στο μοναστήρι του 10ου αιώνα στο San Fruttuoso.

Χρηστικά tips

Πότε να πάτε στη Γένοβα

Η Γένοβα, ως παραθαλάσσια πόλη, έχει ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα όπου τα καλοκαίρια είναι ζεστά αλλά όχι πολύ ζεστά (οι θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου) και οι χειμώνες είναι αρκετά ήπιοι. Βροχές αναμένονται οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και καταιγίδες είναι ιδιαίτερα πιθανές το καλοκαίρι, οπότε μπορείτε να την επισκεφτείτε όποια εποχή του χρόνου θέλετε.
Η τουριστική, υψηλή περίοδος είναι Ιούνιος-Αύγουστος, αλλά, σε αντίθεση με άλλες πόλεις, η Γένοβα δεν φαίνεται ποτέ πολύ απασχολημένη. Και παρόλο που οι τιμές των καταλυμάτων ενδέχεται να κορυφωθούν αυτή την εποχή, δεν είναι σημαντική η άνοδος. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι εποχές που ο καιρός είναι ακόμα ευχάριστος αλλά όχι πολύ ζεστός και οι βροχοπτώσεις είναι πιο συχνές.

Πώς να πάτε / μετακινηθείτε στη Γένοβα

Η Γένοβα είναι πολύ εύκολη και βολική για να ταξιδέψετε. Το αεροδρόμιο της πόλης είναι ένα σημαντικά μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο με καθημερινές πτήσεις προς πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αν και δεν υπάρχει απευθείας πτήση με την Αθήνα. Το αεροδρόμιο απέχει μόλις 15 λεπτά με το ταξί από το κέντρο της πόλης ή οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν το λεωφορείο N.1 που αναχωρεί κάθε 10 λεπτά έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου, Genova Cornigliano.

Ο σταθμός Genoa Principe είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, αν και η Γένοβα έχει μικρότερους σταθμούς σε πολλές γειτονιές. Το δίκτυο τρένων Trenitalia της Ιταλίας καθιστά εύκολη και οικονομικά προσιτή την άμεση και γρήγορη μετακίνηση μεταξύ όλων των μεγάλων πόλεων.

Η Γένοβα προς τη Ρώμη είναι μια απευθείας διαδρομή πέντε ωρών και 30 λεπτών και η προς την Πίζα μια γρήγορη διαδρομή δύο ωρών. Δεδομένου ότι η Γένοβα είναι μια πολυσύχναστη πόλη-λιμάνι, περιλαμβάνεται σε πολλά δρομολόγια κρουαζιέρας και μπορείτε επίσης εύκολα να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο.’

Η Γένοβα μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη εκτεταμένη πόλη, ειδικά αν ταξιδεύετε μεταξύ του αεροδρομίου και του γειτονικού χωριού Boccadasse, για παράδειγμα, οπότε μπορεί να φαίνεται καλό να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι η οδήγηση στη Γένοβα, αλλά η εύρεση θέσης στάθμευσης, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείτε. Οι ντόπιοι επιλέγουν να οδηγούν σκούτερ για αυτόν τον λόγο.

Η Γένοβα έχει μια τοπική σιδηροδρομική γραμμή καθώς και έναν σταθμό του μετρό που ακολουθεί λίγο πολύ την ακτογραμμή, επομένως δεν εξυπηρετεί την Παλιά Πόλη της Γένοβας (η οποία είναι αρκετά μεγάλη – θεωρείται το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο της Ευρώπης).

Το δίκτυο λεωφορείων της Γένοβας είναι η επόμενη επιλογή, αν και τα περίπτερα εισιτηρίων είναι διαθέσιμα κοντά σε πολύ λίγες στάσεις λεωφορείων και τα δρομολόγια δεν τηρούνται ενημερωμένα. Είναι πολύ πιο απλό να περπατάς όποτε είναι δυνατόν, κάτι που είναι κάπως εφικτό καθώς τα περισσότερα αξιοθέατα συγκεντρώνονται στην Παλιά Πόλη.

Photos: shutterstock

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ