Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΓερμανία: Η Eurowings ανακοίνωσε 24ωρη απεργία

Γερμανία: Η Eurowings ανακοίνωσε 24ωρη απεργία

-

Το σωματείο πιλότων Vereinigung Cockpit προκήρυξε 24ωρη απεργία στη Eurowings στη Γερμανία για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

«Η Eurowings κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της απεργίας στους επιβάτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Η θυγατρική της Lufthansa ενημέρωσε ότι αναμένει να πραγματοποιήσει περίπου το ήμισυ του κανονικού προγράμματος πτήσεων την Πέμπτη.

Η Eurowings ζητά από τους επιβάτες να ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους στον ιστότοπο www.eurowings.com ή μέσω της εφαρμογής Eurowings.

Οι επιβάτες των οποίων η πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της απεργίας θα πρέπει να ενημερωθούν για εναλλακτικές μεταφορές το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Lufthansa: Στον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας το 17,5% της αεροπορικής εταιρείας

Στα μέσα του περασμένου μήνα έγινε γνωστό ότι πλέον το 17,5% της Lufthansa, του μεγαλύτερου γερμανικού αερομεταφορέα, ανήκει τον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας αύξησε το μερίδιό του στην Lufthansa, αγοράζοντας μετοχές που “ξεφορτώνεται” η κυβέρνηση της χώρας.

Ο Klaus-Michael Kuehne κατέχει πλέον το 17,5% της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας Kuehne Holding AG.

lufthansa αεροπλάνο

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος των logistics ξεπέρασε το γερμανικό κράτος ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Ο Kuehne, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αποκτήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Lufthansa, έχει περιουσία 32,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Είναι επίτιμος πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Kuehne+Nagel, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλάσσιων διαμεταφορών στον κόσμο.

Η αγορά έρχεται αφού το γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης WSF διέθεσε σε επενδυτές το μερίδιό του στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, αποκομίζοντας κέρδη 760 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό κράτος παρενέβη το 2020 για να διασώσει τη Lufthansa μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που οφείλονταν στην πανδημία.

Δείτε επίσης

Follow us

110,241LikesΚάντε Like
88,068 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ