Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
28 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΓερμανικός τουρισμός: Αυξάνεται η ζήτηση για διακοπές σε εξοχική κατοικία

Γερμανικός τουρισμός: Αυξάνεται η ζήτηση για διακοπές σε εξοχική κατοικία

Ισχυρή αύξηση της τάξης του 10% παρουσίασε πέρυσι η ζήτηση των Γερμανών για εξοχικές κατοικίες με παράλληλη αύξηση εσόδων κατά 13%, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εξοχικών Κατοικιών Γερμανίας, DFV.

Γερμανικός τουρισμός: Αυξάνεται η ζήτηση για διακοπές σε εξοχική κατοικία

Στην έρευνα συμμετείχαν 12 από τις 18 επιχειρήσεις-μέλη της Ένωσης, όμως το δείγμα θεωρείται αντιπροσωπευτικό καθότι οι 12 ήταν οι πιο μεγάλες εταιρίες στην αγορά εξοχικής κατοικίας της Γερμανίας.

- Advertisement -

Σε βλέπεις να αράζεις σε ένα τέτοιο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ;

Η ανάπτυξη που καταγράφεται το 2017 είναι ελαφρώς μικρότερη σε σύγκριση με του 2016, όταν οι κρατήσεις για εξοχικές κατοικίες είχαν αύξηση 16% και τα έσοδα 24%.

Η μέση τιμή εξοχικής κατοικίας πέρυσι για διαμονή μιας εβδομάδας, κυμάνθηκε στα 987 ευρώ, με μέσο όρο ατόμων ανά κατοικία 4,5. Η μέση διάρκεια διαμονής διαμορφώθηκε σε 8,5 ημέρες.

Παράγοντας που συνέβαλλαν στην αύξηση των πωλήσεων πέρυσι ήταν το μεγάλο εύρος διαθέσιμων προϊόντων και η ποιότητα, η αύξηση της ανάγκης των καταναλωτών για ιδιωτικότητα και απόσυρση από την καθημερινότητα, η ευκολότερη κράτηση καταλύματος από το διαδίκτυο και οι ευέλικτοι χρόνοι άφιξης και αναχώρησης. Τα δημοφιλέστερα κριτήρια διαδικτυακής αναζήτησης ήταν το Wi-fi, η δυνατότητα υποδοχής κατοικίδιων και η πισίνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανικο χωριο

Η Γερμανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός, και ακολουθεί η Κροατία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Σουηδία και η Νορβηγία.

Στην Ανάφη για ατέλειωτο λιώσιμο στον Ρούκουνα

Όσον αφορά το καλοκαίρι του 2018, οι σπεσιαλίστες αναμένουν περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς, και εκτός από τις οικογένειες με παιδιά, που είναι η πρωταρχική ομάδα Γερμανών στους οποίους απευθύνονται, ανερχόμενη ομάδα είναι οι οικογένειες με μέλη από πολλές διαφορετικές γενιές και οι ομάδες φίλων, που τείνουν να κάνουν κράτηση σε μεγαλύτερες κατοικίες.

Πηγή: tornosnews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,484 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ