Αν ταξιδέψετε ποτέ στην Αίγυπτο θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να απολαύσετε μερικά απο παραδοσιακά φαγητά της.

Με αποτέλεσμα να νιώσετε και σεις σαν Φαραώ. Κάποια στοιχεία είναι κοντά στις ελληνικές γεύσεις ή ίσως και να θέλετε να πειραματιστείτε λίγο παραπάνω. Η επιλογή δική σας…

Kushary (koshari)

Γευμάτιστε σαν... Φαραώ

Koshari

Φτάνοντας στα γεύση των αιγυπτιακών οικογενειών στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, το Kushary ήταν συνήθως έτοιμο στο σπίτι. Ένα αγαπημένο πιάτο για τους αιγυπτιακούς στρατιώτες, λόγω του πλούσιου συνδυασμού του ρυζιού, ζυμαρικών, σάλτσας ντομάτας, κρεμμυδιών, φακές, ρεβίθια και σκόρδο, μύριζε σε όλο το σπίτι, στις αγορές τροφίμων και στο τέλος στα εστιατόρια. Αυτό το υπέροχο μίγμα των συστατικών απολαμβάνετε σε όλη την Αίγυπτο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας – ακόμα και το πρωινό!

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στην Καθραία

Hawawshi

Γευμάτιστε σαν... Φαραώ

Hawawshi

Ένα βασικό αιγυπτιακό πιάτο, το Hawawshi αποτελείται από ένα φρεσκοψημένο ψωμί γεμάτο με έναν νόστιμο συνδυασμό κιμά, πιπεριές, κρεμμύδια και μαϊντανό. Το ίδιο το ψωμί είναι γνωστό ως Baladi, και αν υπήρχε ένα μοναδικό είδος τροφής, οι Αιγύπτιοι δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτό, θα ήταν. Κατασκευασμένο από ολόκληρο σιτάρι και πίτυρο και ψημένο είτε σε φούρνο καύσης ξυλείας είτε σε φούρνο μικροκυμάτων, το Baladi είναι τόσο νόστιμο από μόνο του, μπορεί να καταναλωθεί απλά μόλις βγει απο τον φούρνο.

Διαβάστε ακόμα:  Χρυσοί Σκούφοι 2021: Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Umm Ali

Γευμάτιστε σαν... Φαραώ

Umm Ali

Γεμάτος κοράλλια ο βυθός της Σικελίας

Συχνά σε σύγκριση με το ψωμί και τη πουτίγκα βουτύρου, το Umm Ali είναι κατασκευασμένο από στρώματα είτε ψωμιού είτε ζύμης. Χωρίζεται σε κομμάτια και αναμειγνύεται με γάλα, φιστίκια, σταφίδες και νιφάδες καρύδας, ψήνεται έπειτα μέχρι να ροδίσουν, πριν ραντιστεί με κανέλα για την τελική πινελιά. Τρώγεται ζεστό ή κρύο, είναι ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια της Αιγύπτου και συνήθως σερβίρεται στους γάμους στη θέση του κέικ!

πηγή: dailymail.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ